Bambang Hartono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Michael Bambang Hartono (78) misuwur minangka salah satunggaling tiyang ingkang paling sugih ing Indonésia.[1] Nalika dipuntlisik saking sisi ulahraga, Hartono mawi kantor-kantoripun identik kaliyan pembinaan badminton.

Kamangka, ing suwalikipun, Hartono kanyata uga remen bridge, ulahraga taktik ngagem kertu rémi. Wonten ing Asian Games Jakarta-Palembang 2018, Hartono badhé ngiyataken klompok bridge Indonésia. Menawi mboten wonten alangan lan resmi tandhing ing ajang ulahraga bangsa-bangsa Asia punika, tiyang jaler kalairan Kudus, Jawa Tengah, 2 Oktober 1939, punika bakal dipuncatet ing sejarah minangka atlet Indonésia sepuh piyambak ing acara laga kasebat.

Saksanésipun idéntik kaliyan kaluwarga pangusaha, ugi urip ing tengah lingkungan kaluwarga ingkang remen sanget bridge. Mboten getun, piyambakipun ugi remen bridge wiwit taksih alit. Tepangan utaminipun kaliyan ulahraga ulah utek punika kadadosan wiwit yuswanipun taksih enem taun. Hartono wekdal alit dipunajak dolanan bridge kaliyan tiyang sepuhipun.

Kagem Hartono, bridge inggih punika ulahraga ingkang mboten mbosenaken. Amargi, ing pertandhingan, wonten atusan ugi éwuan jinis kertu ingkang medal. Ulahraga punika ngajak pemainipun supados terus ngasah utek kagem nganalisis dolanan lawanipun.

Kanthi mboten langsung ulahraga sanget mbantu Hartono ingkang ugi dados pabisnis, utaminipun marisaken perusahaan saking almarhum bapakipun,

Dados Atlét[besut | besut sumber]

Mboten namung dados karemenan, Hartono saéstu fokus ing bridge. Liwat didikan pamanipun, Hartono dados pemain bridge ingkang lumayan saé. Kacatet, saking yuswa wiwit 12 taun utawi saking 1951, Hartono sampun dados atlét bridge ingkang sering tanding ing wilayah Jawa Tengah.

Babagan punika dilajengaken ngantos sakniki. Kamangka kagolong sibuk minangka pabisnis ingkang ngelola sajumlah perusahaan, piyambakipun tetep tekun latian. Paling mboten, piyambakipun tansah latian bridge minimal 1 jam sedinten ingkang dipuntindakaken minimal 5x ing seminggu.

Prestasi Hartono mboten kanggé dolanan kaliyan ngraih jumlah gelar ingkang dipuntepang masyarakat, sae ing negara piyambak utawi ing mancanegara. Ing negara piyambak, paling mboten piyambakipun mesthi ngraih medali perunggu pepathan putra ing PON Ka-15 ing Surabaya, Jawa Timur, taun 2000 lan perunggu pepathan putra ing PON Ka-18 ing Pekanbaru Riau, taun 2012.

Ing tingkat Asia, Hartono inggih ngraih emas pepathan senior ing Kajuwaran Asia taun 2009 lan 2011, sarta pérak pepathan senior ing Kajuwaran Asia taun 2017.  Ing tingkat dunya, piyambakipun inggih ngraih perunggu pepathan senior ing Kajuwaran Dunya taun 2008, 2009, lan 2010. Katégori senior inggih punika kategori kangé atlét yuswa ing inggil 60 taun.

Berkat semangat lan kagigihanipun, Hartono kapilih mlebet pepathan nasional bridge Indonésia ing Asian Games 2018, kamangka yuswanipun kagolong sampun sepuh.

Ketua Umum Pengurus Besar Gabungan Bridge Seluruh Indonesia (PB Gabsi) Ekawahyu Kasih ngendika, Hartono punika kagolong sosok ingkang saé. Kamangka mlebet tiyang paling sugih ing Indonesia, piyambakipun mboten naté nyuwun layanan istiméwa wekdal gabung ing pelatnas bridge kagem Asian Games 2018 setaun punika. Hartono angsal layanan panginepan (hotel) lan menu dhaharan ingkang sami kaliyan atlét sanésipun.

Satebih punika, bridge dipunanggep mboten saé ing masyarakat. Mboten sakedik warga ingkang nganggep ulahraga punika judi. Amargi, ing masyarakat, dolanan kaliyan kertu remi tansah dipunanggep judi.

Hartono naté dipuncacad dening ibu ingkang komunikasi ing dialog interaktif babagan Program Bridge Masuk Sekolah ing RRI, Jakarta, taun 2002. Ibu punika nganggep Hartono sampun ngajaraken judi ingkang mboten patut dipuntindakaken.

Amargi stigma punika Hartono péngin mbantu sosialisasi bridge ing seluruh Indonesia, ugi ing Acéh laan Sumatera Barat. Paling mboten, ing taun 1981, Ketua Umum PB Gabsi wekdal punika, Amran Zamzani, nyuwun bantuan Hartono nindakaken sosialisasi bridge ing kalih daérah kasebat.

Hartono naté njabat Ketua Pembina PB Gabsi periode 2014-2018. Dados anggota tetep Pembina PB Gabsi sampun dipuntindakaken taun 1984 ngantos sakniki. Mboten sakedhik piyambakipun mbantu pambinan bridge kaliyan yayasan ingkang dipungadhahi, antawisipun Djarum Foundation.

Sakniki netep ing Asian Games, Hartono ingkang dolanan ing nomer super campuran nggadhahi tekad turut mbantu timnas bridge Indonesia kangge nggayuh minimal 2 emas. Ing mbenjing, piyambakipun inggih pengin sanget ningali bridge terus kanggé dolanan ing Asian Games mboten namung ing Asian Games 2018. Nanging, piyambakipun ugi pengin ningali bridge ing pertandingan Olimpiade.

Prestasi[besut | besut sumber]

Prestasi bridge:

  • Perunggu PON Ke-15 Surabaya
  • Perunggu PON Ke-18 Pekanbaru
  • Emas Kejuaraan Asia 2009
  • Emas Kejuaraan Asia 2011
  • Perak Kejuaraan Asia 2017
  • Perunggu Kejuaraan Dunia 2008
  • Perunggu Kejuaraan Dunia 2009
  • Perunggu Kejuaraan Dunia 2010

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Fajriansyah, Adriyan (2018-08-15). "M Bambang Hartono Mengasah Kehidupan Dengan Bridge". kompas.id.