Balut (makanan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Endhog balut.

Balut (kang ing basa Vietnam Trứng vịt lộn utawa Hột vịt lộn, Pong teh lat ing basa Kamboja) Endhog Bèbèk utawa pitik kang ngandhut embrio saka Bèbèk kang meh sampurna kang wis digodhog lan dipangan. Pangan iki asring ditemokaké ing Asia Kidul-wétan, kaya ta Thailand, Kamboja, lan Vietnam. Pangan iki dipercaya minangka aphrodisiac lan dianggep dhuwur-protéin, balut bisa ditemokaké ing warung- warung pinggir dalan ing wayah wengi. Pangan iki kadhangkala disuguhne karo bir. Ing basa Tagalog lan Melayu (kalebu bahasa Indonesia), balut (balot) tegesé "bungkus".