Baltistan Peak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
K6
Balistan Peak
K6 kapernah ing Pakistan
K6
K6
Location in Pakistan
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,282 m (23,891 ft) 
Ranked 89th
Prominèn1,962 m (6,437 ft)
PratélanUltra
Géografi
LocationGilgit-Baltistan, Pakistan[1]
Parent rangeMasherbrum Mountains, Karakoram
Panjatan
Panjatan pisanan1970 by von der Hecken, G. Haberl, E. Koblmüller, G. Pressl, D. Entlesberger
Rute gampang dhéwéglacier/snow/ice climb
Gunung Baltistan peak kaliyan gunung sakiwa tengenipun

Baltistan Peak utawi K6 inggih punika salah satunggaling gunung ingkang inggilipun urutan kaping 89 ing donya, Inggilipun 7282 mèter utawi 23888 kaki. Baltistan Peak ugi saged dipunwastani K-6. K-6 minangka peranganipun karakoram Masherbrum. Gunung indukipun Baltistan Peak inggih punika Chogolisa. Gunung punika manggèn wonten ing Pakistan, Asia.[2]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Paminggahan kaping pisan nalika tain 1970 déning Von der Hecken, G. Haberl, E. Koblmüller, kaliayan G. Pressl.[2]

Jadwal Paminggahan[besut | besut sumber]

Jadwal paminggahan dhateng pucuking Baltistan peak [3]

  • Dinten 1 dumugi papan anggegana Islamabad
  • Dinten 2 pepanggihan kaliyan LO
  • Dinten 3 tumuju Chilas
  • Dinten 4 wonten ing Chilas nyawisaken uba rampe
  • Dinten 5 tumuju Hushe
  • Dinten 6 tumuju Shaicho
  • Dinten 7 tumuju Spanser
  • Dinten 8 tumuju base camp K-6
  • Dinten 9-39 Paminggahan Baltistan Peak
  • Dinten 40 wangsul tumuju Shaicho
  • Dinten 41 wangsul Hushe
  • Dinten 42 tumuju skardu
  • Dinten 43 tumuju papan anggegana Islamabad
  • Dinten 44 Islamabad
  • Dinten 45 Ceking kaliyan panutupaning paminggahan gunung

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. The mountain is located on the western side of the Line of Control between India and Pakistan
  2. a b [1](dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)
  3. [2](dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)