Baler

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baler bunder gedhe Claas

Baler utawa hay baler minangka alat mesin pertanian sing digunakake kanggo meksa potong lan potong (kayata jerami, katun, jerami rami, jerami uyah utawa silage ) dadi bal sing kompak sing gampang ditangani, diangkut, lan disimpen. Biasane, bal dikonfigurasi kanggo garing lan bisa dilindhungi sawetara nilai intrinsik (kayata nutrisi) saka tanduran sing dibundel. Umume jinis baler umume digunakake, masing-masing ngasilake macem-macem jinis bal – persegi panjang utawa silinder, kanthi macem-macem ukuran, diikat nganggo benang, tali, jaring utawa kabel .Balers industri uga digunakake ing fasilitas daur ulang material, utamane kanggo logam baling, plastik, utawa kertas kanggo transportasi.

Baler bunder mbuwang bale sing seger
Bale bunder gedhe
Baler stasioner
Jinis stacker sing luwih cilik
Field of hay bales, lines in field made by baler