Balap Nèker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Balap nèker ya iku salah sijiné dolanan tradhisional ing jaman kuna uga dinggo lelomban racaké ing wulan karaméan 17 Agustus.

Piranti[besut | besut sumber]

Cara mainé[besut | besut sumber]

  • Wong loro utaw luwih lan nyokot sendok lan diisi nèker
  • Cacahé nèker kang ana ing sendok siji
  • Banjur sendok kan ana nèkeré digawa mlaku lan ora bisa tiba
  • Wong utawa paserta lelomban iki kang menang ya iku nèker kang ora tiba ing garis pungkasan utawa finis