Balap karung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Balap Karung)
Lelhomban balap karung ing Mesir

Balap karung ya iku lelombhan dolanan tradisional kang misuwur ing dina dadi utawa Dina kamardhikan Indonésia saha misuwur ing sakiteré panduduk kutha lan dhusun ing tlatah jawa. Sajumlah paserta diwajibake mlebu ing bagean sak lan mlayu ing garis pungkasan.

Lombhan balap karung uga dit pendatang dariiru ing mancanagara uga mèlu mainake ing papan lelombhan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Situs Detik nyiarake uga nyebarake foto keikutsertaan lelombhan bangsa asing ing lelombhan balap karung.Diunduh ing tanggal 18 Agustus 2007 : 16:58 WIB