Bagna càuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

[1]

Praptèng bagna càuda

Bagna càuda ( Piedmontese: [ˈBɑɲa ˈkɑʊ̯da], sing artine "adus panas") yaiku panganan panas sing digawe saka bawang putih lan teri, asale ing Piedmont, Italia sajrone abad kaping 16. Piring kasebut disajikake lan dikonsumsi kanthi cara sing padha karo fondue, kadang minangka panganan pembuka, kanthi sayuran mentah utawa mateng sing biasane dicelupake.

Pinzimonio minangka saus celup sing padha disiyapake nggunakake minyak zaitun, cuka anggur, uyah lan mrico sing disajeni karo sayuran mentah. Biasane digawe adhem.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. La Cucina Italiana 2008, s.v.