Badan Informasi Geospasial

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Badan Informasi Geospasial

Badan Informasi Geospasial (utawi ingkang asring dipuncekak BIG) sadèrengipun inggih gadhah nama Badan Koordinasi Survei dan Pemetaan Nasional (utawi ingkang asring dipuncekak Bakosurtanal) inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntah nonkementerian Indonésia ingkang tugasipun kanggé nindakaken tugas pamaréntahan ing bidhan informasi geospasial. BIG mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jawab dhateng Présidhèn lan dipunpandhegani déning satunggaling kepala. Dr. Asep Karsidi, M.Sc. sapunika ingkang njabat dados Kepala BIG dhedhasar Dudutan Présidhèn Nomor 29/M Taun 2012. Kanggé nindakaken tugas lan fungsinipun, BIG dipunkoordhinasikaken déning Mantri Riset lan Teknologi. Déné kanggé nindakaken tugasipun, BIG gadhah fungsi kados makaten:[1]

  1. Nliti, ndhudhah lan nyusun kawicaksanan nasional ing babagan survei lan pemetaan;
  2. Mbangun infrastruktur dhata spasial nasional;
  3. koordinasi kegiyatan fungsional kanggé nindakaken tugas BIG
  4. Ningali lan ngecek, paring wewarah, lan mbina dhateng kegiyatan instansi pamaréntah ing babagan survei lan pemetaan nasional;
  5. Nindakaken pembinaan lan pelayanan administrasi umum ing babagan perencanaan umum, ketatausahaan, organisasi lan tata laksana, kepegaweyan, kauangan, kearsipan, hukum, persandian, perlengkapan, lan rumah tangga.

Visi lan Misi[2][besut | besut sumber]

Visi[besut | besut sumber]

Data lan informasi geospasial saged kaintegrasi kanthi lingkup nasional lan gampil dipunundhuh ing taun 2025.

Misi[besut | besut sumber]

  1. Mujudaken lampahing informasi geospasial ingkang saged wonten sandharanipun;
  2. Mbangun dhata lan informasi geospasial dhasar lan informasi geospasial tematik kados kabetahaning lingkup nasional ingkang saged dipuntanggeljawabaken saha gampil dipunakses.
  3. Mujudaken jaringan informasi geospasial ing antawisipun simpul jaringan ingkang andhal; lan
  4. Ningkataken kapasitas sumber daya manungsa, kualitas panliten lan ngrembakakaken kanggé ngawontenaken data lan informasi geospasial.

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

Struktur Organisasi ingkang wonten ing Badan Informasi Geospasial inggih kapérang dados makaten:[3]

  • Kepala Bakosurtanal
  • Inspektorat
  • Sekretariat Utama
    • Biro Perencanaan, Kepegawaian, lan Hukum
    • Biro Kauangan lan Umum
    • Pusat Promosi lan Kerjasama
  • Deputi Babagan INFORMASI GEOSPASIAL DASAR
    • Pusat Jaring Kontrol Geodesi lan Geodinamika
    • Pusat Pemetaan Rupabumi lan Toponim
    • Pusat Pemetaan Kelautan lan Lingkungan Pasisir
    • Pusat Pemetaan Batas Wewengkon
  • DEPUTI BIDANG INFORMASI GEOSPASIAL TEMATIK
    • Pusat Pemetaan lan Integrasi Tematik
    • Pusat Pemetaan Tata Ruang lan Atlas
  • DEPUTI BIDANG INFRASTRUKTUR INFORMASI GEOSPASIAL
    • Pusat Pengelolaan lan Penyebarluasan Informasi Geospasial
    • Pusat Standardisasi lan Kelembagaan Informasi Geospasial

Kepala[besut | besut sumber]

  • Ir. Pranoto Asmoro (1969-1984)
  • Prof. Dr. Ir. Jacub Rais, M.Sc. (1984-1993)
  • Dr. Ir. Paul Suharto (1993-1999)
  • Prof. Dr. Ir. Joenil Kahar (1999-2002)
  • Ir. Rudolf Wennemar Matindas, M.Sc. (2002-2010)
  • Dr. Asep Karsidi, M.Sc. (2010–2014)[4]
  • Dr. Priyadi Kardono, M.Sc. (2014–2016)[5]
  • Prof. Dr. Ir. Hasanuddin Z Abidin, M.Sc. Eng (2016–)[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. TUGAS DAN FUNGSI (dipunundhuh tanggal 7 Pebruari 2013)
  2. VISI DAN MISI (dipunundhuh tanggal 7 Pebruari 2013)
  3. ORGANISASI (dipunundhuh tanggal 7 Pebruari 2013)
  4. ASEP KARSIDI DILANTIK SEBAGAI KEPALA BADAN INFORMASI GEOSPASIAL (BIG) (dipunundhuh tanggal 7 Pebruari 2013)
  5. "Dr. Priyadi Kardono, M.Sc Resmi Menjabat sebagai Kepala BIG". Badan Informasi Geospasial. 2014-12-04. Dibukak ing 2019-03-17.
  6. "Pesan Menteri PPN/ Kepala Bappenas Untuk Kepala BIG: Teruslah Memperkenalkan BIG Kepada Masyarakat". Badan Informasi Geospasial. 2016-12-05. Dibukak ing 2019-03-17.

Cithakan:LPNK