Bún bò Huế

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bún bò Huế
This bowl of bún bò was captured at Bún Bò Huế An Nam
A bowl of bún bò (at Bún Bò Huế An Nam restaurant)
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaCentral Vietnam (Huế)
Woworan pokokRice vermicelli, lemongrass, beef, fermented shrimp sauce
Buku masakan: Bún bò Huế  Médhia: Bún bò Huế
Sepotong duduh kaldu karo mie nasi sing dimasak kanthi kapisah ing restoran Saigon

Bún bò Huế (pocapan [ɓun˧˥ ɓɔ˧˩ hwe˧˥] ) utawa bún bò yaiku sup Vietnam populer sing ngemot bihun ( bún ) lan daging sapi ( ). Huế minangka kutha ing Vietnam tengah sing ana gandhengane karo gaya masak bekas istana kerajaan. [1] Piring kasebut dikagumi banget amarga rasa rasa pedhes, asin, lan umami. Roso sing paling utama yaiku rasa jeruk bali . Yen dibandhingake karo phở utawa bún riêu, mie luwih kenthel lan luwih bentuke silinder. Bún bò umume disajikan nganggo irisan jeruk nipis, batang cilantro, bawang ijo sing dicincang, bawang irisan mentah, saus cabai, irisan kembang pisang sing tipis, kubis abang, mint, kemangi, perilla, odorata Persicaria utawa ketumbar Vietnam ( rau răm ), ramuan untu ( ngò gai ) lan kadang tunas kacang mung . Gobis ungu sing diiris tipis bisa diganti nalika kembang banana ora kasedhiya. Gobis ungu paling mirip tekstur mekar gedhang, sanajan ora rasane. Saus iwak lan saus udang ditambahake ing sup miturut roso. Bahan kasebut bisa uga beda-beda miturut wilayah amarga kasedhiyan kasebut.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Thanh Nien Weekly 2 Dec 2011 print edition When in Hue "The most popular Hue dish would have to be bún bò Huế, a spicy beef and vermicelli soup that goes down well with Vietnamese people and foreigners alike."