Atlantic Airways

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mantan Présidhèn AS Bill Clinton an Présidhèn Atlantic Airways Magni Arge ing Papan Anggegana Vagar, sadurungé mabur tumuju Kopenhagen
Atlantic Airways
300px
IATA ICAO Kode panggil
RC FLI FAROELINE
Didegaké 1987
Hub Papan Anggegana Vágar
Program frequent flyer EuroBonus
Ukuran armada 8
Kutha tujuan 7
Kantor pusat Cithakan:Country data Faroe Islands Sørvágur, KapuloanFaroe
Wong wigati Magni Arge (Présidhèn)
Situs web http://www.atlantic.fo

Atlantic Airways (OMXFO-AIR) ya iku maskapé pamaburan saka Kapuloan Faroé, ngoperasikake layanan helikopter lan penerbangan penumpang internasional bebarengan karo tanggung jawab sajronesearch and rescue saka basise ing Papan Anggegana Vágar, ing pulo Vágar ing kepuloan Faroe.[1] Sebagian besar juru anggegananya merupakan anggota dari Asosiasi Pilot Faroe.

Sajarah[besut | besut sumber]

Jalur penerbangan reguler tumuju Faroe wis wiwit beroperasi awit taun 1963, antarané kepuloan mau karo Denmark. Sanajan papan anggegana ing Vágar wis dibangun déning Angkatan Darat Britania nalika Perang Dunia II, lalu lintas penerbangan tumuju papan anggegana ora saling kahubung antarané Britania Raya karo Kopenhagen. permintaan pembangunana salah sijiné maskapé penerbangan duwéne Faroe dimulai nalika awal taun 1980an. Jumlah penumpang tambah kanti stabil lan maskapé penerbangan Denmark, Maersk Air ngrasakake monopoli minangka siji-sijiné maskapé kang beroperasi ing kepuloan Faroe.

Atlantic Airways Avro RJ ing Papan Anggegana Vágar

Minangka hasile, Atlantic Airways diedegake nalika taun 1987, nalika awalé antarané pamaréntah Faroe (51%) lan maskapé penerbangan Denmark Cimber Air (49%), ing ngendi sebanjure pamaréntah Faroe nguwasai kepemilikan penuh nalika taun 1989. Penerbangan dimulai antarané Vágar lan Copenhagen nalika 28 Maret 1988 migunakaké salah sijiné British Aerospace BAe 146. Salah siji hangar dibangun ing Vágar déning pamaréntah Faroe kanggo ngamanake basis maskapé Atlantic Airways ing kepuloan Faroe, kanti mastekake anané fasilitas perawatan kang kasedia ing kepualoan mau.

Sasaran saka maskapé penerbangan anyar iki ya iku kanggo mbagun indhustri penerbangan ing Faroe kang basise ing indhustri komersial lan kanggo mastekake anané gayutan udara antarané kepuloan Faroe karo dunya. Manajemen lan awak pesawat asalé saka Faroe.

Amerga faktor momotan kang dhuwur lan layanan anyar kang populer iki, Atlantic Airways ngalami awal kang nguntungake banget. kepuloan Faroe ngalami depresi ékonomi abot nalika awal taun 1990an, lan nyandak titik nadir nalika taun 1992, bebarengan nalika pamaréntah Faroe glontorake dana 75 yuta DKK kanggo mbantu maskapé kang lagi tumuwuh. Atlantic Airways ora ngalami jaman kang nguntungake nganti taun 1995.

Penerbangan diluncurake tumuju Reykjavík nalika taun 1995 sajrone kerjsama karo Air Iceland, lan uga tumuju Narsarsuaq ing Greenland nalika mangsa panas, uga sajrone kerja sama karo Air Iceland. Nalika pertengahan 1990an ana penambahan Billund ing Denmark lan Aberdeen ing Britania marang jadwal penerbangan Atlantic Airways.

Insiden dan kecelakaan[besut | besut sumber]

Avro RJ85 ing Papan Anggegana Narsarsuaq, Greenland
  • Nalika taun 1989 sa BAe 146-200A (registrasi OY-CRG, C/n / msn: E2075) tergelincir saka landasan pacu ing Papan Anggegana Vágar. Pesawat ora bisa dioperasikake nganti 3 minggu.
  • Nalika 7:35 wektu lokal ya iku 10 Oktober 2006, salag sijiné BAe 146-200A (registrasi OY-CRG, C/n / msn: E2075) kegelincir saka landasan pacu ing Papan Anggegana Stord, Nurwègen. Saka 12 penumpang lan empat awak, papat wong mati lan 12 selamat kanti cidera. Pesawat disewa déning Aker Kværner maburake pekerjané saka Stavanger (Papan Anggegana Sola) tumuju Molde (Papan Anggegana Molde) liwat Stord. Pesawat katon gagal mandeg ing landasan pacu nalika spoilere gagal mbukak wektu pendaratan. Pesawat nyeberangi pagar lan tiba ing lembah sadurungé mandeg lan kobong.[2][3][4]

Pamaréntah Faroe wis mutusaké kanggo wiwit prosès privatasasi lan wiwit adol 33% saham perusahaan ing penawaran tahap pertama, kanti dina pertama perdagangan dimulai nalika 10 Dhésèmber 2007.

Pamaréntah berencana adol 33% manèh nalika taun 2008, nanging banjur diendeg amarga aanane krisis finansial.[5][6][7]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Flight International 27 March 2007
  2. Norway runway blaze kills three, BBC News, October 10, 2006.
  3. Accident description of OY-CRG, Aviation Safety Network Database, October 10, 2006.
  4. Preliminary accident report in norwegian, issued October 25th. 2007
  5. Announcement start of sales, issued November 14th. 2007
  6. 33% of Atlantic Airways sold, stock exchange announcement issued November 28th. 2007
  7. Atlantic Airways investor relations website

Pranala njaba[besut | besut sumber]