Atchara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Atchara botol ing supermarket Filipina
Atchara dadi bahan sampingan ing sarapan Filipina tosilog

Atchara (uga dieja achara utawa atsara ), yaiku acar sing digawe saka pepaya grated grated populer ing Filipina . [1] Panganan iki asring disajikake minangka lawuh kanggo panganan goreng utawa panggang kayata daging babi.

Preparasi[besut | besut sumber]

Bahan utama yaiku papaya parut sing durung mateng. Irisan wortel , jahe julienned, lada lada, bawang lan bawang putih kalebu sayuran liyane. Raisins utawa tulisan nanas bisa ditambahake, lan chilis, anyar lemah ireng mrico, flakes abang mrico, utawa kabèh peppercorns ngrampungake dicampur. Iki banjur dicampur ing larutan cuka, gula / sirup, lan wadi uyah.Campuran kasebut dilebokake ing toples sing adhem, supaya ora disimpen ing adhem, nanging yen dibukak luwih becik digawe adhem kanggo njaga rasane.

[2]

Varian[besut | besut sumber]

Dampalit, picklane segara ( Sesuvium<span typeof="mw:Entity" id="mwSA"> </span>portulacastrum )
  • Atcharang maasim (asinan asem) - disiapake kanthi cara sing padha karo Atchara normal, kajaba ora ana gula sing ditambahake. [2]
  • Labuhan Atcharang (tunas pring acar) - disiapake kanthi cara sing padha karo Atchara, nanging nggunakake tunas pring tinimbang papaya. [3]
  • Atcharang dampalit ( picklane segara acar) - digawe saka Sesuvium portulacastrum, diarani dampalit ing basa Tagalog . [4] [5]
  • Ubud Atcharang ( ati pickled) - digawe saka jantung sawit, diarani ubod ing basa Tagalog. [6]
  • Sayuran Atcharang ( chayote acar) - digawe saka chayote, lada, wortel, lan jahe. [7] [8]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Zabilka, G. (2007). Customs and Culture of the Philippines. Tuttle Publishing. kc. pt111. ISBN 978-1-4629-1302-2. Dibukak ing November 3, 2017.
  2. a b Dagoon; et al. (1997). Culinary Arts II. Rex Bookstore, Inc. ISBN 978-971-23-2157-3.
  3. Jesse D. Dagoon (1989). Applied nutrition and food technology. Rex Bookstore, Inc. ISBN 978-971-23-0505-4.
  4. "Atsarang Dampalit". Provincial Government of Bulacan, Philippines. Dibukak ing September 23, 2012.
  5. "Atsarang Dampalit". Market Manila. May 25, 2009. Dibukak ing September 23, 2012.
  6. "Ubod / Heart of (Coconut) Palm". Market Manila. February 21, 2008. Dibukak ing September 23, 2012.
  7. "Chayote Pickles". Putahe ni Aling Mading. Dibukak ing 12 July 2019.
  8. "Atsarang Sayote". Foodipino. Dibukak ing 12 July 2019.