Astra International

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Astra International.jpg
Astra International
Publik (Cithakan:Bej)
IndhustriOtomotif dan komponennya
DiyasaJakarta, Indonesia (1957)
Sing yasaTjia Kian Tie
William Soeryadjaya
Liem Peng Hong
Kantor gedhéKantor Pusat di Jakarta, Indonesia
Wong kunci
Prijono Sugiarto
Présidhèn Direktur
WijilOtomotif, Pelayanan Finansial, Piranti-piranti Berat, Agro Industri, Teknologi Informasi
Olèh-olèhanBerkas:green up.png162,6 triliun IDR (2011)
Cacah karyawan
168.703 (2011)
SloganTo continually strive for excellence
Sana jaringanwww.astra.co.id

PT Astra International Tbk (“Perseroan”) diyasa nalika taun 1957 kanti jeneng PT Astra International Incorporated. Nalika taun 1990, Perseroan ngubah jenengé dadi PT Astra International Tbk. Perusahaan iki wis kacathet ing Bursa Efek Jakarta awit tanggal 4 April 1990. Saiki mayoritas kepemilikan sahamé diduwèni déning Jardine Cycle lan Carriage's ya iku 50,1%.

Perseroan kang mapan ing ing Jakarta, Indonesia, kanti kantor pusat ing JI. Gaya Motor Raya No. 8, Sunter II, Jakarta. Ruang lingkup kagiyatan Perseroan kaya kang mlebu sajeroning Anggaran Dasarné ya iku perdagangan umum, perindustrian, jasa pertambangan, pengangkutan, pertanian, pembangunan lan jasa konsultasi. Ruang lingkup kagiyatan utama entitas anak ngambah perakitan lan penyaluran mobil, kendaraan motor berikut suku cadangé, pangadolan lan penyewaan piranti berat, pertambangan lan jasa terkait, pengembangan perkebunan, jasa keuangan, infrastruktur lan tèknologi informasi.[1]

Divisi Usaha lan Anak Perusahaan[besut | besut sumber]

Milestone[besut | besut sumber]

1957

  • Astra wiwit usaha minangka perusahaan dagang

1969

  • Astra dadi distributor kendaraan Toyota ing Indonesia

1970

  • Astra ditunjuk minangka distributor tunggal kendaraan motor Honda ing Indonesia
  • Astra ditunjuk minanga distributor tunggal mesin perkantoran Xerox ing Indonesia

1971

  • Astra ditunjuk minangka distributor tunggal Daihatsu
  • Ngedegaké PT Federal Motor, agen tunggal sepeda motor Honda
  • Ngedegaké PT Toyota Astra Motor (TAM), agen tunggal Toyota
  • Peluncuran produk sepeda motor Honda 90 Z (90cc)

1972

  • Ngedegake PT United Tractors (UT) kang ngemunah babagan usaha piranti berat

1973

  • Ngedegake PT Multi Agro Corporation kang ngemunah divisi agribisnis Astra

1974

  • Ngedegake Yayasan Toyota & Astra kang obah ing babagan pendhidhikan
  • TAM ngluncurake Toyota Corolla

1977

  • TAM ngluncurake mobil Kijang pertama
  • Ngedegake PT Daihatsu Indonesia

1980

  • Astra Ngedegake Yayasan Dharma Bhakti Astra (YDBA) kanggo mbantu perusahaan cilik lan menengah

1981

  • TAM ngluncurake mobil Kijang minangka mobil kulawarga

1982

  • Astra Ngedegake PT Raharja Sedaya, salah sijiné perusahaan kredit konsumen

1983

  • Ngedegake PT Astra Agro Niaga, cikal bakal PT Astra Agro Lestari

1988

  • Menerbitkan obligasi kanti jangka waktu 5 taun kang nilaine Rp 60 miliar lan kacathet ing Bursa Efek Surabaya
  • Mengambil alih PT Pantja Motor, Distribtor kendaraan Isuzu

1989

  • Ngedegake Astra Executive Training Centre (AETC) kang sebnjure dadi Astra Management Development Institute (AMDI) ing taun 1993

1990

  • Nerbitake 30 juta lembar saham lan kacathet ing Bursa Efek Jakarta lan Surabaya
  • Ngedegake Koperasi Astra International kanggo nyediakake fasilitas simpan pinjam kanggo karyawan

1991

  • Ngedegake PT Astra Dian Lestari kang ngemunah babagan usaha komponèn
  • PT Pantja Motor ngluncurake Isuzu Panther
  • Ngedegake Astra Mitra Ventura kang nyediakake fasilitas pinjaman modal kanggo UKM

1995

  • Ngedegake Politeknik Manufaktur Astra kang nyediakake pendidikan formal tingkat diploma ing babagan manufaktur

1999

  • Astra nandatangani kesepakatan restrukturisasi utang tahap pertama
  • Astra Daihatsu Motor ngluncurake Daihatsu Taruna

2000

  • Merestrukturisasi bisnis sepeda motor
  • Merestrukturisasi bisnis BMW

2001

  • Menerbitkan Panduan dalam Etika Bisnis dan Etika Kerja

2002

  • Astra nandatangani kesepakatan restrukturisasi utang tahap kapindho
  • Merestrukturisasi bisnis Daihatsu
  • Menyelenggarakan Penawaran Saham kawates 1,4 miliar lembar saham
  • Mendivestasi perusahaan infrastruktur telekomunikasi Astra, PT Pramindo Ikat Nusantara
  • Mendivestasi bisnis perkayuan Astra kang dikelola déning PT Sumalindo Lestari Jaya

2003

  • Nyelenggarakake Penawaran Saham Kawates II
  • Merestrukturisasi bisnis Toyota
  • Toyota dan Daihatsu ngluncurake Toyota Avanza lan Daihatsu Xenia kang wujud produk bebarengan

2004

  • Nglakokake percepatan pembayaran restrukturisasi utang Astra
  • Mengambilalih 31,5% kepemilikan di PT Bank Permata Tbk

2006

  • Ngedegake Toyota Astra Financial Services kang nawarake fasilitas pembiayaan mobil Toyota
  • Astra Honda Motor ngluncurake Vario, produk skuter otomatis
  • Toyota dan Daihatsu ngluncurake Toyota Rush lan Daihatsu Terios

2008

  • PT Astra Daihatsu Motor (ADM) wiwit ekspor kendaraan komersil jinis Gran Max ke Jepang sajrone wujud CBU
  • PT Astra International Tbk, PT Perusahaan Perdagangan Indonesia lan Isuzu Motors Limited nglakokaké reorganisasi atas PT Pantja Motor dadi PT Isuzu Astra Motor Indonesia
  • Astra canangkan program 'Go Green With Astra: Sak Karyawan Sak Pohon’ kanggo nandur 116.867 pohon sedawane taun
  • Museum lan Perpustakaan Astra dibuka kanthi resmi

2009

  • Astra Group ngluncurake SATU (Semangat Astra Terpadu kanggo) Indonesia kang dadi payung program sekabehane kagiyatan tanggung jawab sosial perusahaan (CSR) kang berkelanjutan. Tujuane ya iku kanggo yasa semangat kebangsaan lan persatuan demi pembangunan bangsa.
  • PT Astra Honda Motor gawé sepeda motor kang kaping 25 yuta.
  • PT Toyofuji Serasi Indonesia—anak perusahaan PT Serasi Autoraya—ngluncurake kapal kang katelu, MV SERASI III.
  • PT United Tractors Pandu Engineering, anak usaha PT United Tractors Tbk, operasikake PT Patria Maritime Lines.

2010

  • Toyota manuhaké 5 varian anyar Toyota Dyna
  • Penerbitan obligasi PT Astra Sedaya Finance XI
  • Rapat Umum Pemegang Saham Luar Biyasa (RUPSLB) PT Astra International Tbk
  • PT United Tractors Tbk ngluncurake ekskavator kanti tèknologi KOMTRAX
  • PT Astra Agro Lestari Tbk bangun pabrik anyar ing Kalimantan Timur
  • Penerbitan obligasi PT Federal International Finance X
  • PT Isuzu Astra Motor Indonesia luncurkan Isuzu Bison
  • Yayasan Astra Bina Pendidikan (YABP) kanthi resmi ngubah jenenge dadi Yayasan Pendidikan Astra - Michael D.Ruslim
  • PT Astra Honda Motor perkenalkan Skutik Retro Modern Honda Scoopy
  • PT Astra Graphia Tbk luncurkan mesin cetak multifungsi kang ramah lingkungan Fuji Xerox Color
  • UT selesaikan akuisisi atas PT Agung Bara Prima
  • PT Astra Honda Motor (AHM) umumkan `One Heart` minangka slogan anyare
  • Satu Indonesia Jelajahi Dunia Astra pecahake rekor MURI
  • Astra Daihatsu Motor nyandak produksi 2 yuta unit mobil
  • Kepemilikan Astra di Astra Sedaya Finance (ASF) mundhak dadi 100%
  • Peresmian kapal MV Serasi V milik TFSI
  • PermataBank selesaikan akuisisinya kang pertama ing Indonesia
  • Astra tingkatkan kepemilikan saham ing PALYJA dadi 49%

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. www.astra.co.id, (Kaunduh 15/2/13).
  2. www.astrainternational.com, (Kaunduh 15/2/13).


Cithakan:Perusahaan-Indonesia-stub