Owah-owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah, 3 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (7) using AWB
| sortkey = Spider-Man
}}
'''Spider-Man''' <ref name="man">{{en}}[http://www.sonypictures.com/homevideo/spider-man3/ www.sonypictures.com] Spiderman (kaundhuh tanggal 9 Agustus 2011)</ref> utawa '''''Manusia [[Laba-laba]]''''', yaikuya iku [[adiwira]] [[fiktif]] saka komik [[marvel]] ding diripta dening juru tulis [[Stan Lee]] lan [[artis]] [[Steve Menko]].<ref>Lee, Stan (w), Romita, John (a). "The Birth of a Super-Hero!" The Amazing Spider-Man 42 (November 1966), New York, NY: Marvel Comics</ref> Dheweke pisanan katon ing [[amazing fantasy]] [[15 agustus]] [[1962]]. Dheweke wis dadi salah siji [[pahlawan]] super sing paling misuwur ing donya. Mungsuh sing misuwur yaikuya iku [[flint marko]] (sandman), [[harry osborn]] (new goblin), [[norman osborn]] (green goblin), lan [[eddie brock]] (venom).<ref name="s">{{en}}Wright, Bradford W. (2001). ''Comic Book Nation''. Johns Hopkins Press : Baltimore. ISBN 0-8018-7450-5.</ref>
 
== Latar Wuri ==
Ora kaya carita [[pahlawan]] remaja kang ana sadurunge, kayadene [[Bucky]] lan [[Robin]], Spider-Man ora dimupangatake dadi anak dhidhik saka saben mentor wong diwasa kaya [[Kapten]] [[Amerika]] lan [[Batman]]. Mula iku, dheweke kudu bisa ngertini awake dhewe yen "anane kakuwatan gedhe uga bakalan ditututi tanggung jawab kang gedhe" - kaya kang dingendikakake Paman Ben sadurunge seda.
 
Jeneng asli spider-man yaikuya iku [[Peter Parker]]. Dheweke manggon karo pak dhe lan budhe ing apartemen [[Queens]], [[Manhattan]]. Awit cilik dheweke wis seneng tanggane sing jenenge [[Marry Jean Watson]].<ref name="p">{{en}}Sanderson, Peter. Marvel Universe: The Complete Encyclopedia of Marvel's Greatest Characters (Harry N. Abrams, New York, 1998) ISBN 0-8109-8171-8, Halaman 75</ref> Awal mula dheweke dadi spider-man yaikuya iku nalika dheweke nileki institut Norman Osborn.<ref name="d">{{en}}Kiefer, Kit; Couper-Smartt, Jonathan (2003). Marvel Encyclopedia Volume 4: Spider-Man. New York: Marvel Comics. ISBN 0-7851-1304-5.</ref> Angga-angga kang duwe radioaktif nyakot sing tumunten nggawe peter nduweni kekuwatan angga-angga super.<ref name="i">{{en}}McCarthy, Helen, 500 Manga Heroes and Villains (Barron's Educational Series, 2006), ISBN 978-0-7641-3201-8</ref> Ing carita spider-man (biasa disingkat "''Spidey''" ) Spiderman nduweni okeh mungsuh, antarane yaikuya iku:
 
{{col|2}}
{{end-col}}
 
Spider-Man yaikuya iku salah siji carita superhero kang paling misuwur lan sukses kanthi cara komersial. Minangka karakter unggulan Marvel lan maskot parusahaan, dheweke muncul ing pirang-pirang wujud media, kalebu ing acara [[televisi]] animasi lan ''live-action'', strip surat kabar sindikasi komik, lan pirang-pirang film kang dibintangi [[Tobey Maguire]] minangka [[pahlawan]] "ramah lingkungan" ing telung film pisanan.
 
== Karakter Pandhukung ==
Spider-Man duweni macam-macam karakter pandhukung kang ana sajroning [[komik]] kang penting ing masalah alur carita yen dheweke iku bintang. Sawise wong tuwane seda, [[Peter Parker]] diopeni bulike kanthi kasih sayang kang akeh, yaikuya iku Mei Parker, lan pak like, kang nggantekake figur bapak, Ben Parker. Sawise Lik Ben dipateni karo maling, Bulik Mei kang dadi siji-sijine keluwargane Peter, lan bulike cedhak banget karo Peter.
 
J. Jonah Jameson digambarake minangka penerbit saka Daily Bugle lan bos Peter Parker lan minangka kritikus pedhes Spider-Man, mesthi ngunekake perkara-perkara kang elek babagan superhero ing koran.
17.997

besutan

Menu navigasi