Owah-owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ketiga → katiga
[[Gambar:Olympic_flag.svg|thumb|250px|right|Gendéra Gim Olympiadé]]
'''Gim Olympiadé''' ([[French language|basa Prancis]]: ''les Jeux olympiques'', ''JO'')<ref name="olimpiade 1">[http://www.olympic.org/fr/ "French and English are the official languages for the Olympic Games."] Diaksès 7 Juli 2012</ref>, ya iku acara [[ulah raga]] internasional petang tahunan sing nandingaké cabang-cabang [[ulah raga]] mangsa ketigakatiga lan mangsa rendeng lan dimèloni déning éwonan atlet sing padha saingan ing warna-warna tetandhingan [[ulah raga]]. Gim Olympiadé ya iku kompetisi [[ulah raga]] gedhé dhéwé lan kaloka ing donya, kanthi punjul 200 nagara sing padha mèloni.
 
Awalé, Gim Olympiadé mung mlaku ing [[Yunani]] kuna nganti akhiré ing [[taun]] 393 M Gim Olympiadé kuna iki dimandekaké déning Kaisar [[Romawi]], [[Theodosius]]. Gim Olympiadé salanjuté diuripne manèh déning salah sijining bangsawan [[Prancis]] jenengé [[Pierre Frèdy Baron de Coubertin]] ing [[taun]] 1896. Ing kongres [[taun]] 1894 sing diselenggaraké ing [[Paris]], digawé Komite Gim Olympiadé Internasional (IOC) lan kutha krajan [[Yunani]], [[Athena]] dipilih dadi tuan rumah Gim Olympiadé modhèren sing kapisan [[taun]] 1896. Salanjuté, saka [[taun]] 1896 tekan saiki, saben petang [[taun]] pisan Gim Olympiadé Mangsa Ketiga terus dienekane kajaba taun-taun ing jaman [[Perang Donya II]]. Edisi mirunggan kanggo [[ulah raga]] mangsa rendeng; Gim Olympiadé Mangsa Rendeng, lekas diènekaké ing [[taun]] 1924. Awalé Gim Olympiadé Mangsa Rendeng dienekake ing taun sing padha karo Gim Olympiadé Mangsa Ketiga, ananging saka [[taun]] 1994 Gim Olympiadé Mangsa Rendeng diènèkaké saben petang [[taun]] pisan, karo kaletan wektu rong [[taun]] saka Panitia Gim Olympiadé Mangsa Ketiga <ref name="olimpiade 2">[http://www.olympic.or.id/index.php/section/games/type/1 SITUS RESMI KOMITE OLIMPIADE INDONESIA] Diaksès 19 Juli 2012</ref>.
348.872

besutan

Menu navigasi