Owah-owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: energi → ènergi, kepungkur → kapungkur, mbangun → yasa, nduweni → duwé, nduwèni → duwé, Proses → Prosès
|doctoral_advisor = [[Max Born]]
|notable_students = [[Samuel W. Alderson]]<br />[[David Bohm]]<br />[[Robert Christy]]<br />[[Stan Frankel]]<br />[[Willis Eugene Lamb]]<br />[[Giovanni Rossi Lomanitz]]<br />[[Philip Morrison]]<br />[[Melba Phillips]]<br />[[Hartland Snyder]]<br />[[George Volkoff]]
|known_for = [[Senjata nuklir|Pengembangan senjata nuklir]]<br />[[Limit Tolman-Oppenheimer-Volkoff]]<br />[[ProsesProsès Oppenheimer-Phillips]]<br />[[Perkiraan Born–Oppenheimer]]
|author_abbrev_bot =
|author_abbrev_zoo =
}}
 
'''Julius Robert Oppenheimer''' ([[1904]]-[[1967]]) dikenal dadi ahli [[fisika]] saka [[Amérika Sarékat]].<ref name="buku1"/> Robert iku dadi salah sijiné tokoh [[Proyek Manhattan]] nalika [[Perang Dunia II]] kang nduweniduwé tugas kanggo nggawé [[bom atom]] kang sepisanan.<ref name="buku1">[Susilo, Taufik Adi. Ensiklopedi Pengetahuan Dunia Abad 20. Javalitera. Yogyakarta 2010. Halaman 32-33]</ref>
Julius Robert lair ing [[New York, New York]] lan sinau ing [[Harvard]], [[Cambridge]], lan [[Goettingen]].<ref name="buku1"/> Julius Robert nampa gelar [[Ph.D.]] nalika taun [[1927]] kanthi bimbingan [[Max Born]] ing [[Gottingen]] kang nalika iku dadi pusat pengembangan [[mekanika kuantum]].<ref name="buku1"/> Sawisé rong taun lulus, Julius Robert banjur mbangunyasa [[sekolah]] [[fisika teoretis]] ing [[Institut Teknologi California]] lan ing [[Berkeley]].<ref name="buku1"/>
Julius Robert Oppenheimer akèh nyumbangaké pikiran ing babagan [[fisika atom]] lan [[fisika nuklir|nuklir]].<ref name="buku1"/> Julius Robert uga nemu [[bintang]] [[neutron]] lan [[nolongan ireng]] kang wis disepelekké [[astronom]] ing wektu kepungkurkapungkur.<ref name="buku1"/>
Nalika [[PD II]], Oppenheimer mimpin program [[bom atom]] [[Amérika Sarékat]] ing [[Los Alamos, New Mexico]], lan nalika taun [[1947]] Julius Robert dadi direktur ''Institute of Advanced Study'' ing [[Princeton, New Jersey]].<ref name="buku1"/> Oppenheimer nduwèniduwé akèh mungsuh nalika bubar [[perang]], awit Julius Robert kang ngusulaké pengendalian [[energiènergi atom]] [[internasional]] lan nentang digawéné [[bom hidrogen]].<ref name="internet1">[http://history1900s.about.com/cs/robertoppenheimer/p/oppenheimer.htm history1900s.about.com](dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)</ref> Nalika taun [[1954]] [[Atomic Energy Commission]] nerangake yèn Robert kalebu wong kang kudu diamanake.<ref name="buku1"/>
 
== Cathetan suku ==
348.872

besutan

Menu navigasi