Ambu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Arum)

Ambu utawa ganda iku saka anané dat kimia, lumrahé arupa wujud gas kanthi konsèntrasi èncèr (cendhèk), sing ketampa liwat indra pangambu. Ambu bisa arupa ambu sing sedhep utawa ambu sing kurang énak. Aroma sing énak asring dianggo sajeroning panganan, pewangi ruangan, parfum, bumbu masakan lsp.

Rupa-rupa ambu[besut | besut sumber]

  • Apek: Kringet, pakeyan kotor
  • Arum utawa wangi: Kembang, parfum
  • Amis: Iwak mentah, getih
  • Bacin utawa basin: Iwak bosok, paceran
  • Langu: Mbako
  • Pesing: Ompol
  • Prengus: Daging wedhus mentah
  • Sengak: Kandhang kewan
  • Tengik: Pacitan kang wis kadaluwarsa, kayata: wajik, klethikan, lsp.

Pranala njaba[besut | besut sumber]