Ambu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Arum)
Jujug: pandhu arah, pados

Ambu utawa ganda iku saka anané dat kimia, umumé arupa wujud gas kanthi konsèntrasi èncèr (rendah), sing ketampa liwat indra pangambu. Ambu bisa arupa ambu sing sedhep utawa ambu sing kurang énak. Aroma sing énak asring dianggo jroning panganan, pewangi ruangan, parfum, bumbu masakan lsp.

Rupa-rupa ambu[sunting | besut sumber]

  • Apek: Kringet, pakeyan kotor
  • Arum utawa wangi: Kembang, parfum
  • Amis: Iwak mentah, getih
  • Bacin utawa basin: Iwak bosok, paceran
  • Langu: Mbako
  • Pesing: Ompol
  • Prengus: Daging wedhus mentah
  • Sengak: Kandhang kewan

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ambu&oldid=886258"