Arrival (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Arrival
Arrival, Movie Poster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Denis Villeneuve
Diprodhuseri
Diskénariyoni Eric Heisserer
Adhedhasar "Story of Your Life"
déning Ted Chiang
Dibintangi
Dimusiki Jóhann Jóhannsson
Sinématografi Bradford Young
Dibesut déning Joe Walker
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Paramount Pictures
(United States)
Sony Pictures Releasing
(International)
Tanggal metu
  • Sèptèmber 1, 2016 (2016-09-01) (Venice)
  • Novèmber 11, 2016 (2016-11-11) (United States)
Suwéné
116 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $50 yuta[1]

Arrival ya iku filem drama fiksi sains kang bakal metu ing taun 2016 saka Amérika kang disutradarani Denis Villeneuve lan naskah filemé ditulis déning  Eric Heisserer, dhedhasar saka carita cekak "Story of Your Life" anggitané Ted Chiang. Filem iki dibintangi  Amy Adams, Jeremy Renner, lan Forest Whitaker. Filem iki bakal digebyagaké ana ing Venice Film Festival tanggal 1 Sèptèmber taun 2016.

Panjupukan gambar mligi diwiwiti saka tanggal 7 Juni taun 2015 ing Montréal, Québec. Filem iki dijadwalaké bakal digebyagaké ing tanggal 11 Novèmber taun 2016 ing biyoskup IMAX, déning Paramount Pictures.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Amy Adams minangka Dr. Louise Banks, linguis.
  • Jeremy Renner minangka Ian Donnelly, matematisi.
  • Forest Whitaker minangka Kolonèl Weber, Kolonèl sènior saka militèr Amérika Sarékat.
  • Michael Stuhlbarg minangka Agèn Halpern
  • Tzi Ma minangka Jéndral Shang
  • Mark O'Brien minangka Kaptèn Marks

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Panggaraping filem[besut | besut sumber]

Prosès produksi filem iki diwiwiti ing tengahan wulan Juni taun 2015, sawisé Renner bar saka syuting ing filem Captain America: Civil War.[2] Panjupukan gambar  mligi diwiwiti tanggal 7 Juni taun 2015 ing Montréal, Québec, Canada.[3][4]

Pamasaran lan gebyagan[besut | besut sumber]

Trailer téaser saka filem iki bakal digebyagaké ing wulan Agustus taun 2016 banjur seminggu sawisé iku trailer resmi filemé digebyagaké.[5]

Paramount Pictures nggebyagaké sèri poster kanggo promosi filem iki, karo nuduhake UFO nglayang ing ndhuwur Hong Kong skyline kang ikonik kang kalebu Menara Shanghai Oriental Pearl. Kurang telitiné poster iku nggawé nesu pengguna mèdhia sosial ing Hong Kong, minangka ana pérangan tlatah résidèn iku gayutan ora apik karo Cina. Poster mudhunaké lan kalimah iku digawé kanggo kurang telitiné véndor utawa pihak katelu.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]