Ariel Tatum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ariel Tatum tum
Ariel Tatum.jpg
LairAriel Tatum
PakaryanAktris
Taun aktif2005 - saiki

Ariel Tatum (lair ing Jakarta, 8 Novèmber 1996; umur 23 taun) ya iku paraga ing Indonésia.[1] Dhèwèké miwiti karir ing donya entertainment lumantar kasting iklan.[1] Nalika umur 10 taun, putri saka pasangan Rico Murry lan Tatum Matilda iki dipercaya dadi model ing iklan mobil.[1] Awit iku, dhèwèké olih tawanan kanggo dadi paraga ing iklan-iklan televisi.[1] Ora suwé dhèwèké nyambut gawé ing donya entertainment, Ariel wis tau mbintangi filem-filem layar lebar.[1] Ing taun 2005, Ariel miwiti debuté dadi bintang layar lebar lumantar filem ARIEL DAN RAJA LANGIT.[1] Sawisé telung taun, dhèwèké mbintangi OH BABBY lan ngerilis filem ing taun 2009 judhulé KAWIN LARIS.[1]

Dhèwèké wiwit nyoba dadi paraga ing donya sinétron karo mbintangi judhul-judhul sinétron ing taun 2007 kaya ta ABADI UNTUK SELAMANYA, HIKAYAH, APA INI CINTA, lan RAFIKA kang dirilis taun 2009 uga ana filem liyané kang paling anyar, DIA BUKAN ANAKKU.[1]

Kasuksesané ing donya entertainment ora gawé dhèwèké disutradarani ibuné, Tatum Matilda, weruh anaké duwé bakat ing ngarep kodhak.[1] Ibuné ndaftaraké Ariel kanggo mèlu ajang Top Model 2003.[1] Dhèwèké olih bebungah lan olih juara kaping pisanan.[1] Kamenangan iku nggawé dhèwèké sregep meluni macem-maceming kasting iklan kang dadi gerbang utama ing karir artisé.[1]

Dhèwèké olih bakat akting saka bimbingan simbah putrine, artis senior Joice Erna, kang dadi guru akting pribadhiné.[1] Dhèwèké duwé kepenginan dadi wanita karir.[2] Donya karir bakal dilakoni déning dhèwèké kanthi temenan kaya kang dilakoni déning kulawargané.[2] Dhèwèké ora mung kepéngin nyambut gawé ing babagan hiburan, nanging uga kepéngin ngurusi butik kang diurusi turun tumurun ing kulawargané.[2] Ing butik mau dhèwèké uga kerep gawé désain dhéwé. Kabèh anggota kulawargané iku duwé bisnis dhéwé-dhéwé, mula dhèwèké duwé kepenginan dadi bisnisman.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron-sinétron kang tau dibintangi Ariel Tatum:

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Ariel Tatum:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi Ariel Tatum dipununduh tanggal 16 September 2011
  2. a b c d berita Ariel Tatum dipununduh tanggal 16 September 2011