Ari Basuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kutha Jepara. Panggon lairé Ari Basuki

Ari Basuki inggih punika sastrawan ingkang miyos wonten Jepara, Jawa Tengah, 8 Dhésèmber 1954.[1] Panjenenganipun naté kuliah ing Fakultas Ilmu Pendidikan Universitas Sarjana Wiyata Taman Siswa Yogyakarta, 1979.[1] Penjenenganipun ugi naté kuliah ing Fakultas Filsafat Universitas Gadjah Mada Yogyakarta, 1983.[1] Karya-karyanipun inggih punika Pendopo Taman Siswa ing taun 1983.[1] Ing Taun ingkang sami panjenenganipun ugi anukarta karya geguritan Sebuah Episode lan Gunungan.[1] Salajengipun karya punika ya iku, Tugu lan Negeri Acèh ing taun 1987.[1] Taksih kathah ugi karya-karya salajengipun.[1] Panjenenganipun uga nyerat geguritan bab Obsesi. Wonten ing karya panjenenganipun punika nyariosaken bab tiyang ingkang taksih alit gadhah karenan kaliyan mimpi-mimpi. Karenanipun punika saged ndamel tiyang taksih alit molahaké batinipun.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Korrie Layun Rampan (2000). Leksikon Susastra Indonésia. Jakarta: Balai Pustaka. p. 58. ISBN 979-666-358-9.
  2. "Obsesi 8 Ari Basuki". www.puisikita.com. Dibukak ing 10 August 2016.