Ari Basuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kutha Jepara. Panggon lairé Ari Basuki

Ari Basuki inggih punika sastrawan ingkang miyos wonten Jepara, Jawa Tengah, 8 Dhésèmber 1954.[1] Panjenenganipun naté kuliah ing Fakultas Ilmu Pendidikan Universitas Sarjana Wiyata Taman Siswa Yogyakarta, 1979.[1] Penjenenganipun ugi naté kuliah ing Fakultas Filsafat Universitas Gadjah Mada Yogyakarta, 1983.[1] Karya-karyanipun inggih punika Pendopo Taman Siswa ing taun 1983.[1] Ing Taun ingkang sami panjenenganipun ugi anukarta karya geguritan Sebuah Episode lan Gunungan.[1] Salajengipun karya punika ya iku, Tugu lan Negeri Acèh ing taun 1987.[1] Taksih kathah ugi karya-karya salajengipun.[1] Panjenenganipun uga nyerat geguritan bab Obsesi. Wonten ing karya panjenenganipun punika nyariosaken bab tiyang ingkang taksih alit gadhah karenan kaliyan mimpi-mimpi. Karenanipun punika saged ndamel tiyang taksih alit molahaké batinipun.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Korrie Layun Rampan (2000). Leksikon Susastra Indonésia. Jakarta: Balai Pustaka. k. 58. ISBN 979-666-358-9. 
  2. "Obsesi 8 Ari Basuki". www.puisikita.com. Dijupuk 10 August 2016.