Menyang kontèn

Argumen impen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ngelamun (The Day Dream) dening Dante Gabriel Rossetti

Argumen impen yaiku postulat yen ngimpi iku nyedhiyakake bukti awal menawa sistem indriya sing dipercaya bisa mbedakake kasunyatan saka ilusi ora bisa dipercaya kanthi lengkap, mula kahanan sing gumantung karo indra paling ora kudu dipriksa lan kudu ditliti. dites kanthi ketat kanggo nemtokake kasunyatan sejati.

Nalika ngimpi, biasane wong bakal ora ngerti yen lagi ngimpi. Ing kesempatan sing luwih langka, ngimpi kasebut bisa uga dikandhut ing impen liya kanthi sadhar yen dheweke ngimpi, dadi sawijing impen sing ora disadhari. Iki nyebabake para filsuf mikir apa bisa dadi wong mesthi yakin, ing wektu tartamtu, manawa dheweke ora ngimpi, utawa apa bisa sejatine manungsa iku tetep ing kahanan impen sing terus-terusan lan ora bakal bisa ngrasakake kasunyatan sing sejati.

Rujukan[besut | besut sumber]