Aoimori Railway Line

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Aoimori Railway Line
Aoimori Railway 701 seri EMU ing September 2010
Overview
OwnerPrefektur Aomori
LocalePrefektur Aomori, Jepang
TerminiMetoki
Aomori
Stations26
Service
TypeRel regional
Operator(s) Aoimori Railway Company
Rolling stockAoimori 701 seri EMU
Aoimori 703 seri EMU
History
Opened1 Dhésèmber 2002 (2002-12-01) (antarane Metoki lan Hachinohe)
4 Dhésèmber 2010 (2010-12-04) (antarane Hachinohe lan Aomori)
Technical
Line length121.9 km (75.7 mi)
Track gauge1.067 mm (3 ft 6 in)
Electrification20 kV AC, 50 listrik aliran dhuwur
Route map

Aoimori Railway Line (青い森鉄道線 Aoimori Tetsudō-sen?) yaiku jalur sepur regional ing Prefektur Aomori, Jepang sing dioperasèkaké déning Aoimori Railway Company. Iku nyambungake stasiun terminal Jalur Iwate Galaxy Railway, Stasiun Metoki, ing kutha Sannohe menyang Stasiun Aomori, pungkasan sawetara jalur sepur ing kutha Aomori. Jalur Aoimori lan Iwate Galaxy Railway minangka tilas bagean saka Jalur Utama Tōhoku sing nyambungake Tokyo menyang Aomori sing wis ora bisa digunakake kanggo layanan penumpang jarak adoh amarga rampunge Tōhoku Shinkansen ing antarane stasiun Tokyo lan Shin-Aomori. Senajan layanan penumpang lokal ditindakake ing jalur kasebut dening Aoimori Railway Company, East Japan Railway Company tetep ngoperasikake layanan sing winates, kayata sepur wisata Resort Asunaro, ing sadawane jalur kasebut, lan Japan Freight Railway Company ngangkut barang ing jalur kasebut.

Stasiun[besut | besut sumber]

Stasiun Basa Jepang Jarak (km)[1] Shimokita Transfer Lokasi
Antarane
stasiun
Total
Metoki 目時 - 0.0 Jalur Iwate Galaxy Railway Sannohe Aomori
Sannohe 三戸 5.5 5.5   Nanbu
Suwanotaira 諏訪ノ平 4.0 9.5  
Kenyoshi 剣吉 5.3 14.8  
Tomabechi 苫米地 3.4 18.2  
Kitatakaiwa 北高岩 2.8 21.0   Hachinohe
Hachinohe 八戸 4.9 25.9 Tōhoku Shinkansen, Jalur Hachinohe
Mutsu-Ichikawa 陸奥市川 6.9 32.8 |  
Shimoda 下田 4.2 37.0   Oirase
Mukaiyama 向山 5.2 42.2 |  
Misawa 三沢 4.7 46.9   Misawa
Kogawara 小川原 6.6 53.5 |   Tōhoku
Kamikitachō 上北町 3.9 57.4  
Ottomo 乙供 6.9 64.3 |  
Chibiki 千曳 6.6 70.9 |  
Noheji 野辺地 6.4 77.3 Jalur Ōminato (Layanan liwat rapid)

)

Noheji
Karibasawa 狩場沢 6.5 83.8   Hiranai
Shimizugawa 清水川 4.7 88.5  
Kominato 小湊 6.0 94.5  
Nishi-Hiranai 西平内 3.8 98.3  
Asamushi-Onsen 浅虫温泉 6.4 104.7   Aomori
Nonai 野内 6.5 111.2  
Yadamae 矢田前 1.5 112.7  
Koyanagi 小柳 2.0 114.7  
Higashi-Aomori 東青森 1.4 116.1  
Tsutsui 筒井 1.4 117.5  
Aomori 青森 4.4 121.9 Jalur Utama Ōu, Jalur Tsugaru

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Revisi Jadwal Maret 2018PDF - East Japan Railway Company Cabang Morioka, 2017-12-15

Pranala njaba[besut | besut sumber]