Anthony P. Cohen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Anthony P. Cohen ya iku ahli antropologi saka London, Karajan Manunggal, kalairan taun 1946[1]. Anthony olèh pandhidhikan ing pawiyatan luhur saka ing University of Southampton taun 1967 (BA), 1968 (MA), 1973 (Ph.D.)[1]. Dhèwèké naté mélu panlitian lapangan antropologis ing Newfoundland (1967-1970), Burra Isle, Shetland (1973-1975), Whalsay, Shetland (1976) lan bab idhèntitas nasional ing institusi wong Skotlandia (2000)[1]. Anthony wis nulis werna-werna karya antropologis kaya déné The Symbolic Construction of Community (1985)[2], Whalsay: Symbol, Segment and Boundary in a Shetland Island Community (1987)[3], lan Self Consciousness: An Alternative Anthropology of Identity (1994). Anthony Cohen iki wis karenan ing bab organisasi lan gadhah. Minangka panyerat ètnografi, éditor, lan guru, dhèwèké duwé pisumbangan ing mbeneraké misréprésentasi antropologi ing data-data ètnografi[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 130. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Culture As Identity: An Anthropologist's View". Dijupuk 2017-12-24. 
  3. Scott, John (1990/10). "Anthony P Cohen, Whalsay Symbol, Segment and Boundary in a Shetland Island CommunityManchesterManchester University Press, 1989 £10.95 (paperback). (Hardback edition, 1987)". Rural History 1 (2): 287–288. ISSN 1474-0656. doi:10.1017/S0956793300003393.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)