Anseong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anseong
안성
Kuthamadya
Trankripsi Koréa
 • Hangul
 • Hanja
 • Alih Aksara kang KasempurnakakéAnseong-si
 • McCune-ReischauerAnsŏng-si
Pusat kota Anseong
Pusat kota Anseong
Official logo of Anseong
Emblem dari Anseong
papan ing Korea Kidul
papan ing Korea Kidul
Nagara Koréa Kidul
WewengkonSudogwon
Pamérangan administratif1 eup, 11 myeon, 3 dong
Laladan
 • Gunggung554.2 km2 (214.0 sq mi)
Cacah warga (13 Juli 2013)
 • Gunggung190.095
 • Pepadhet340/km2 (890/sq mi)
 • DhialèkSeoul

Anseong inggih punika satunggaling kutha wonten ing Gyeonggi, Korea Kidul, 80 kilometres (50 mi) sakidulipun Seoul. Mapan wonten ing 37°0′N 127°16′E / 37.000°N 127.267°E / 37.000; 127.267.

Anseong punika nepangaken piyambakipun minangka "The City of Masters". Menika dipunmangertosi kanggé damel barang kuningan lan seni kriya. Ing pungkasaning mangsa semi dhateng mangsa gugur, Angsong punika nyepeng Namsadang Neuri Festival piyambak. Tetanèn Anseong punika kapérang saking pir Asia, anggur, lan beras.

Sajarah modhèren[besut | besut sumber]

Wonten ing taun 1963, Gosam kutha Yongin ingkang sampun dipun-gabung déning Anseong.[1][butuh sitiran] Kala punika, Anseong punika satunggaling wewengkon. Ing taun 1983, enem kutha dipunpasrahaken déning Anseong lan dados distrik Pyeongtak.[2] Ing taun 1998, wewengkon Anseong punika dados kutha Anseong.

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Lembaga pawiyatan inggil wonten ing Anseong punika kadosta:

Sekolah Tinggi Hangyeore, sekolah khusus kanggé para pengungsi saking Korea Lor ingkang wonten ing Anseong.[3]

Statistik[besut | besut sumber]

Panganggenipun Lahan:
land use

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Kutha kapérang saking setunggal eup (kutha) lan 11 myeon (kutha-kutha alit) lan tiga dong (pemukiman):

Nama Hangul Hanja Populasi[4] Pemukiman Area(㎢)[5]
Gongdo-eup 공도읍 孔道邑 57.948 21.161 31,96
Bogae-myeon 보개면 寶蓋面 6.574 2.606 53,01
Geumgwang-myeon 금광면 金光面 8.755 3.515 71,71
Seoun-myeon 서운면 瑞雲面 4.479 1.739 36,28
Miyang-myeon 미양면 薇陽面 8.167 3.033 33,73
Daedeok-myeon 대덕면 大德面 12.606 6.362 31,16
Yangseong-myeon 양성면 陽城面 6.137 2.506 53,17
Wongok-myeon 원곡면 元谷面 5.607 2.253 37,83
Gosam-myeon 고삼면 古三面 2.163 918 27,79
Iljuk-myeon 일죽면 一竹面 9.229 3.669 55,54
Juksan-myeon 죽산면 竹山面 7.842 3.400 57,26
Samjuk-myeon 삼죽면 三竹面 4.113 1.688 39,07
Anseong1-dong 안성1동 安城1洞 13.444 5.306 6,55
Anseong2-dong 안성2동 安城2洞 19.460 7.322 10,14
Anseong3-dong 안성3동 安城3洞 23.571 8.136 8,27

Galèri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Alteration of cities/counties/districts(1962-11-21)
  2. Laws concerning change of districts of city, county, district, town, township and Establishment of new towns(1983-1-10)
  3. "N. Koreans have access to S. Korean médhia: survey." Korea Herald. June 14, 2010. Retrieved on May 15, 2013.
  4. http://www.anseong.go.kr/sub.php?mc=005002002&other=true&year=2013&month=7
  5. http://www.anseong.go.kr/sub.php?mc=005002003

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Gyeonggi Cithakan:Kota metropolitan ing Korea Kidul