Anneke Jody

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anneke Jodi
Anneke Jodi.jpg
LairAnneke Titi Hapsari Jodi
Pakaryanaktris
Taun aktif2003—sekarang

Anneke Jodi kang duwé jeneng asli Anneke Titi Hapsari Jodi (lair ing Manado, Sulawesi Utara, Indonésia, 22 Agustus 1985; umur 34 taun) ya iku pemeran wanita Indonésia.[1] Dhèwèké iku bintang akting utawa aktris, saka Indonésia.[1] Anneke Jodi iku anak kaping loro saka telu sadulur saka pasangan Jodi Sulistyoadi Soesilo lan Dyah Sukaning Tyas.[1] Dhèwèké isih katurunan Jawa saka wong tuwané loro.[1] Wanita kang duwé dhuwur awak nganti 168 cm iki tau kuliah ning London School fakultas Public Relations ing jurusan advertising sarta isih duwé getih wong Jawa ing awaké.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Anne ing karir donya hiburané diwiwiti kanthi karemenané kang anggawe dhèwèké kenal karo donya mau.[1] Dhèwèké kawanuhaké déning ibuné kang nyambut gawené dadi model mbiyené. Dhèwèké disekolahaké ing sekolah John Casablanca Modelling (JCM).[1] Awit saka kana, Anne olih tawanan saka agensi model kang ana ing Jakarta.[1] Karieré uga tambah maju lan jenengé dadi tambah kondhang ing donya model Indonésia.[1]

Sukses dadi model fashion ing majalah remaja, Anne nyoba ing donya seni peran.[1] Sinetron kaping pisan kang tau dibintangi dhèwèké ya iku sinétron kang judhulé KISAH ADINDA. Ing sinétron iku, Anne dadi paraga Adinda.[1] Sinetron kondhang liyané kang tau diperagakaké ya iku sinétron kang judhulé PRIMADONA, GATOT KACA, GOL, KISAH ADINDA, INTAN, lan sinétron-sinétron liyané.[1] Dhèwèké uga tau dadi model iklan Waisan, Pond’s, Fresh & Natural, lan iklan BNI.[1]

April 2011, dhèwèké ngerilis filem anyar kang judhulé TEBUS.[2] Kanggo nyambut apik filem mau, ana sayembara kanggo sapa kang mènèhi kritik paling apik.[2] Film kang digarap déning Muhammad Yusuf iku bakal mènèhi jawarané bebungah dhuwit Rp100 yuta kanggo pengkritik paling apik.[2] Tujuan saka sayembara iku ya iku kanggo kanggo ngoptimalaké donya filem ning Indonésia.[2]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Anneke Jodi[1]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n biografi Anneke Jodi dipununduh tanggal 7 September 2011
  2. a b c d berita Anneke Jodi dipununduh tanggal 7 September 2011