Angkatan Pertahanan Israel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Angkatan Pertahanan Israel
Idf logo4.jpg Flag of Israel.svg
Cacahing anggota militer
Umur dinas militer 18 tahun
Gunggung kang ana Lanang umur 15-49: 1.499.186 (perk. 2000)


Wadon umur 15-49: 1.462.063 (perk. 2000)

Memenuhi syarat dinas kamiliteran Lanang umur 15-49: 1.226.903 (perk. 2000)


Wadon umur 15-49: 1.192.319 (perk. 2000)

Kang mencapai umur iki saben taun Lanang: 50.348 (perk. 2000)
Wadon: 47.996 (perk. 2000)
Pengeluaran militer
Gunggung jroning USD $8,7 milyar (taun fiskal ‘99)
Persentase saka PDB 9,4% (tahun fiskal ‘99)


Angkatan Pertahanan Israèl (basa Ibrani: צבא ההגנה לישראל Tsva HaHagana LeYisrael Swara rungokna, "[Tentara] Angkatan kanggo Pertahanan Israèl"), kang sering dicekak nganggo cekakan basa Ibrani צה"ל Tsahal, utawa Tzahal, iku sebutan tumrap Israèl, kang dumadi saka Angkatan Dharat Israèl, Angkatan Udara Israèl lan Angkatan Segara Israèl. jroning basa Inggris, cekakan kang luwih dikenal ya iku IDF (Israèli Defense Forces).

Sajarah[sunting | besut sumber]

Angkatan Pertahanan Israèl diadegaké tanggal 14 Mei 1948 ya iku wektu medegé nagara Israèl "kanggo nglindungi padunung Israèl lan nglawan kabèh wangun terorisme kang ngancam kauripan sadina-dina". IDF nggantèkaké Haganah (khususé, cabang operasionalé, Palmach) minangka militer permanen saka nagara Yahudi iki. Ing sajeroné uga gabung unsur-unsur sadurungé saka Brigade Yahudi kang perang ing sangisoré gendéra Britania ing mangsa Perang Donya II. Sawisé dibentuk IDF, loro organisasi gerilya Yahudi, Etzel lan Lehi gabung karo IDF jroning sawijining konfederasi longgar, ananging diizinaké operasi sacara independen ing sawenèh sèktor nganti pungkasané Perang Arab-Israèl 1948. Sawisé iku, kaloro organisasi iki dibubarké, lan anggota-anggotané disawijèkaké jroning IDF. IDF modhèrn diwangun ing periode antara 1949 nganti taun 1956 liwat pengalaman saka konflik-konflik regional karo tangga-tanggané.

Struktur militer[sunting | besut sumber]

IDF dumadi saka organisasi kaya kang kacetha ing ngisor iki:

Kasenjataan[sunting | besut sumber]

  • Korps Infantri
  • Korps Kavaleri
  • Korps Zeni
  • Korps Artileri
  • Korps Intelijen Lapangan
  • Korps Adjutant
  • Korps Peralatan
  • Korps Logistik
  • Korps K4I
  • Angkatan Udhara

Cawang[sunting | besut sumber]

  • Staf Umum
  • Direktorat Operasi
  • Humas
  • Direktorat Intelijen Aman (IDF)
  • Korps Intelijen Israèl]
  • Sensor Militer Israèl]
  • Direktorat Personil Israèl
  • Pulisi Militer Israèl
  • Pendhidhikan lan Korps Pemuda
  • Korps Umum
  • Rohani
  • Urusan Wanita
  • Direktorat Penrencanaan
  • Direktorat Jasa Komputer
  • Direktorat Teknoogi lan Logistik
  • Korps Kasesehatan

Komando regional[sunting | besut sumber]

  • Komando Lor
  • Komando Tengah
  • Komando Kidul
  • Komando Dalam Negri

Organisasi liyané[sunting | besut sumber]

  • Odituriat Jendral
  • Pengadilan Militer
  • Penasihat Kauangan
  • Koordinator aktivitas pamaréntahan ing wewengkon
  • Akademi Militer
  • Kepala Perwira Cadangan
  • Sekretaris Militer saka Perdhana Mentri

Organ kagandhèng[sunting | besut sumber]

Organisasi ing ngisor iki kerja bebarengan karo IDF, nanging ora (utawa mung sapérangan) ana sajeroné struktur IDF.

Pasukan Keamanan[sunting | besut sumber]

Pengembangan[sunting | besut sumber]

Pengawas[sunting | besut sumber]

  • Comtroller Pertahanan
  • Direktur Jendral saka Menteri Pertahanan

Sistem senjata[sunting | besut sumber]

  • Rokèt lan Misil
  • Electronik lan Teknologi dhuwur
  • Montor mabur
    • Nesher jet tempur (upgraded Mirage V)
    • Kfir fighter jet (upgraded and improved Mirage V)
    • Nammer fighter jet (Mirage III)
    • Lavi fighter jet (original design, prototype flown but project cancelled due to cost)
    • Arava STOL pesawat transport medium
    • Mazlat (pesawat pengintai tanpa awak)
  • Senjata Angkatan Segara
    • Dabur/Dvora/Tsir'a/Yatush pesawat patroli
    • Sa'ar-class kapal misil
      • Kapal misil klas Saar 2
      • Kapal misil klas Saar 3
      • Kapal misil klas Saar 4
      • Kapal misil klas Saar 4.5
      • Kapal misil klas Saar 5

-->

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Artikel bab IDF[sunting | besut sumber]

Artikel kagandhèng[sunting | besut sumber]

Rujukan lan cathetan[sunting | besut sumber]

Wacan[sunting | besut sumber]

Cithakan:Israèl Defense Forces