Anggrung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Woh Anggrung

Anggrung kang duwèni jeneng élmiyah Trema orientalis utawa Trema commersonii ya iku wit taunan saka kulawarga Cannabaceae. Wit iki dhuwuré 40 mèter lan dhiamèter galihé 70 séntimèter. Galihé lurus silindhris werna soklat klawu. Godhongé ijo lansét lan nyirip. Kembangé lan wijiné werna ijo.

Ékologi[besut | besut sumber]

Kembang Anggrung lan wohé diprodhuksi saben taun. Panyerbukan wit iki direwangi dening manuk lan angin. Wit iki tuwuh 2.400 méter ing sadhuwuring samodra kang lemahé garing lan kabuka. Panyebaran wit iki ing tlatah Afrika, Malésia lan Polinésia.[1]

Piguna[besut | besut sumber]

Wit Anggrung ing pinggir dalan

Godhongé wit Anggrung bisa kanggo pupuk organik, lan pakan raja kaya. Déné oyot lan cawangé bisa kanggo tamba watuk, mengi, malaria lan lara kuning.

Referènsi[besut | besut sumber]

  1. Partomihardjo, Tukirin dkk (2014). Jenis-Jenis Pohon Penting di Hutan Nusakambangan. Jakarta: LIPI Pers bersama dengan Yayasan Pustaka Obor Indonesia. p. 9. ISBN 978-979-799-804-2.