Andy F. Noya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andy F. Noya
Andy f noya 004.jpg
LairAndy Flores Noya
PakaryanPresenter
Taun aktif1985 - sapunika

Andy Flores Noya (lair ing Surabaya, Jawa Wétan, 6 Novèmber 1960; umur 59 taun)[2] punika salah setunggaling wartawan saha présènter tivi Indonésia.[2] Andy F. Noya punika gadhah katurunan Ambon, Jawa, saha Walanda.[2]

Andy F. Noya langkung misuwur dados présènter acara Kick Andy.[2] Andy F. Noya sepindhaipun dados réporter nalika taun 1985. Nalika samanten Andy mbiyantu Majalah Tempo kanggé nerbitaken buku Apa dan Siapa Orang Indonésia.[2] Nalika samanten, Andy taksih kuliyah wonten ing Sekolah Tinggi Publisitik (STP) Jakarta.[2]

Andy punika sajatosipun lulusan sekolah tèknik.[2] Nalika lulus SD Sang Timur ing Malang, Jawa Wétan, Andy lanjeng nutugaken sekolah ing Sekolah Tèknik lajeng ing STM Jayapura.[2] Sadèrèngipun tamat sekolah wonten ing mriku, Andy F. Noya pindhah ing Jakarta saha nutugaken sekolah wonten ing STM 6 Jakarta.[2]

Nalika kuliyah, Andy gadhah panggènan favorit ing pabukon Soemantri Brodjonegoro.[3]

Nalika taun 2000, Metro TV pikantuk ijin kanggé siyaran.[2] Nalika samanten, Surya Paloh lajeng nimbali Andy supados mimpin Metro TV dados pamimpin rédhaksi.[2] Sasampunipun tigang taun, inggih punika nalika taun 2003, Andy dados pamimpin rédhaksi wonten ing Media Indonésia.[2] Nalika taun 2006, Andy ingkang dados wakil pamimpin umum Media Indonésia nalika samanten, lajeng dipunsuwuni kanggé ngrangkep dados pamimpin rédhaksi Metro TV.[2] Andy mimpin rédhaksi Metro TV nggentosi Don Bosco.[2] Andy lajeng saged sinau babagan jurnalistik tivi.[2] Kajawi punika, Andy ugi dipunpitados dados host salah setunggaling acara ingkang irah-irahanipun dipunpendhet saking naminipun piyambak, inggih punika Kick Andy, salah setunggaling adicara talk show ingkang dipunsiyaraken déning Metro TV.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Andy enggan menjadi pendeta (dipuntingali 17 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p biografi.rumus.web.id(dipuntingali tanggal 21 September 2011)
  3. forum.vivanews.com(dipuntingali tanggal 21 September 2011)