André Silva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
André Silva
Mex-por-16 (1cropped).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa André Miguel Valente da Silva
Tanggal lair (1995-11-06) 6 Novèmber 1995 (umur 23)
Papan lair Baguim do Monte, Portugal
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Milan
Angka 9
Karir nom
2003–2007 Salgueiros
2007–2008 Boavista
2008–2010 Salgueiros
2010–2011 Padroense
2011–2014 Porto
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–2016 Porto B 84 (24)
2015–2017 Porto 41 (17)
2017– Milan 15 (0)
Tim nasional
2009–2010 Portugal U16 12 (2)
2010–2011 Portugal U17 11 (2)
2011–2012 Portugal U18 10 (0)
2012–2014 Portugal U19 24 (16)
2014–2015 Portugal U20 10 (8)
2015– Portugal U21 3 (4)
2016– Portugal 18 (11)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 10 February 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 November 2017

André Miguel Valente da Silva (pangucapan ing basa Portugis: [ɐ̃ˈdɾɛ ˈsiɫvɐ]; miyos 6 Novèmber 1995) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Portugal ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain striker. André Silva ugi mlebet ing Tim Nasional Portugal.[1]

Silva lair ing Baguim do Monte, satunggaling paroki lokal ing Gondomar, lan miwiti main bal ing S.C Salgueiros ing kutha Porto. Piyambakipun naté nggabung ing tim Boavista FC, nanging namung sekedhap lan wangsul malih ing klub Salgueiros malih, ingkang samenika gantos nami dados Salgueiros 08.

Silva mlebet ing FC Porto sasampunipun napakasmani kontrak kaliyan tim yunior ing taun 2011 ing umur 15 taun. Tanggal 12 Agustus 2013, piyambakipun nglampahi debut profésionalipun, mlebet minangka pemain penggantos Delegasi Tozé ing menit ka-77 wekdal tim B menang 3-2 mengsah S.C. Beira-Mar ingf Liga Segunda.[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. André Silva(dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)
  2. "Beira-Mar-FC Porto B, 2–3: Dragões operam reviravolta" [Beira-Mar-FC Porto B, 2–3: Dragons come from behind]. Record (ing basa Portuguese). 12 August 2013. Dijupuk 11 September 2015.