Ambal warsa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Ambal Warsa)
Jujug: pandhu arah, pados
Kuwé sajroning pésta ambal warsa

Ambal Warsa iku pèngetan dina kalairan manungsa kang dadi tandha ing dina wiwité urip ing sajabaning guwa garba (rahim). Sajroning manéka warna kabudayan kang ana ing donya, pengetan ambal warsa ana kang dipengeti kanthi nganakake pesta pèngetan ambal warsa jroning kulawarga utawa karo kanca lan sedulur. Padatan ana bebungah kang asring diwenehake marang kang mengeti ambal warsa.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ambal_warsa&oldid=934464"