Ambal warsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Ambal Warsa)
Kuwé sajeroning pésta ambal warsa

Ambal Warsa iku pèngetan dina kalairan manungsa kang dadi tandha ing dina wiwité urip ing sajabaning guwa garba (rahim). Sajeroning manéka warna kabudayan kang ana ing donya, pengetan ambal warsa ana kang dipengeti kanthi nganakake pesta pèngetan ambal warsa sajeroning kulawarga utawa karo kanca lan sedulur. Padatan ana bebungah kang asring diwenehake marang kang mengeti ambal warsa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]