Amazaké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Amazake
Amazake by emily harbour in july.jpg
A cup of amazake
JinisPlant milk
AjanganDrink
Panggonan asalJapan
Tlatah utawa prajaEast Asia
Olah-olahan nasional gegayutanJapanese cuisine
DigawéKofun period in Japan
Hawa ajanganWarm, room temperature, or cold
Woworan pokokFermented rice
Buku masakan: Amazake  Médhia: Amazake


Amazake bisa digunakake minangka panganan cuci mulut, cemilan, agen pemanis alami, panganan bayi, ganti salad utawa smoothie . Minuman tradisional (disiapake kanthi nggabungake amazake lan banyu, digawe panas nganti adhem, lan asring disapuk karo jahe jahe parut sing apik) disenengi karo para pedagang ing dalan, lan isih disajikake ing penginapan, teahouses, [1] lan ing festival. Akeh kuil Shinto sing nyedhiyakake utawa adol ing Taun Anyar. Ing abad kaping 20, versi instan kasedhiya. Amazake dipercaya akeh nutrisi. Isine vitamin B1, B2, B6, asam folat, serat panganan, oligosakarida, sistein, arginin lan glutamin. [2] Iki asring dianggep tamba mabuk ing Jepang. [3] Ing njaba Jepang, asring didol ing toko kelontong Asia nalika musim salju, lan ing saindhenging taun, ing toko panganan alami ing AS lan Eropa, minangka omben-omben lan pemanis alami.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Amazake". About.com. Diarsip saka sing asli ing 16 July 2011. Dibukak ing 23 January 2010.
  2. Belleme, John; Jan Belleme (2007). Japanese Foods That Heal. Tuttle Publishing. pp. 55–58. ISBN 978-0-8048-3594-7. Dibukak ing 2008-05-13.
  3. "Restaurant Amazake in Hong Kong". www.diningcity.cn. DiningCity. Diarsip saka sing asli ing 31 December 2014. Dibukak ing 2014-12-30.