Amaretto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Botol minuman keras amaretto

Amaretto (basa Italia kanggo "rada pait") yaiku minuman keras Italia sing asale saka Saronno . Gumantung saka merek, bisa digawe saka kerik aprikot, almond pahit, watu persik, utawa almond, kabeh kasebut minangka sumber alami benzaldehida sing nyedhiyakake rasa minuman keras kaya minuman keras. [1] [2] Umume ngemot alkohol 21 nganti 28 persen kanthi volume . [3] [4]

Yen disedhiyakake minangka omben-omben, amaretto bisa diombe dhewe, digunakake kanggo bahan kanggo nggawe sawetara minuman campuran populer, utawa ditambahake ing kopi . Amaretto uga umume digunakake ing aplikasi kuliner.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Best of Sicily Magazine". Amaretto. Roberta Gangi. Dibukak ing 17 March 2018.
  2. "GOZIO Amaretto Almond Liqueur". AHardy USA Ltd. Diarsip saka sing asli ing July 12, 2012. Dibukak ing October 18, 2010.
  3. Graham, Colleen. "What Is Amaretto Liqueur?". The Spruce Eats (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-25.
  4. Troy, Eric (September 6, 2012). "Amaretto Liqueur". Culinary Lore.