Aloysius Sudarso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mgr.
Aloysius Sudarso
S.C.J.
Uskup Agung Palembang
Mgr Aloysius Sudarso, 2017.jpg
GréjaGereja Katolik Roma
Kauskupan agungPalembang
ProvinsiPalembang
MétropolisPalembang
Didhapuk20 Mei 1997[1]
(&&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 taun, &&&&&&&&&&&&0126.&&&&&0126 dina)
SadurungéJoseph Hubertus Soudant, S.C.J.
Other postsKetua Badan Kerjasama Bina Lanjut Imam Indonesia KWI (2015–2021)
Orders
Ordination14 Desember 1972
(&&&&&&&&&&&&&046.&&&&&046 taun, &&&&&&&&&&&&0283.&&&&&0283 dina)
Consecration25 Maret 1994
(&&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 taun, &&&&&&&&&&&&0182.&&&&&0182 dina)
by Joseph Hubertus Soudant, S.C.J.
Personal details
Jeneng lairAloysius Sudarso
Lair (1945-12-12) Dhésèmber 12, 1945 (umur 73)
Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonesia
Kabangsan Indonesia
DenominationKatolik Roma
ResidenceKeuskupan Agung Palembang
Previous post
SesantiTuus servus sum ego
(Aku ini hamba-Mu)
Tapak asmaAloysius Sudarso's signature
Coat of armsAloysius Sudarso's coat of arms

Mgr. Aloysius Sudarso, S.C.J. (lair ing Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonesia, 12 Dhésèmber 1945; umur 73 taun) yaiku Uskup Agung Palembang saka 20 Mei 1997 tumeka saiki. Sudarso ditahbisaké minangka imam ing tanggal 14 Dhésèmber 1972. Ing tanggal 17 November 1993, Mgr. Sudarso kadhapuk dadi Uskup Auksilier Palembang kanthi jejuluk Uskup Tituler Bavagaliana. 25 Maret 1994, dhèwèké ditahbisaké minangka uskup déning Mgr. Joseph Hubertus Soudant, S.C.J., Uskup Palembang. Minangka Uskup Ko-konsekrator yaiku Mgr. Alfred Gonti Pius Datubara, O.F.M. Cap., Uskup Agung Medan lan Mgr. Andreas Henrisusanta, S.C.J., Uskup Tanjungkarang. Ing tanggal 20 Mei 1997, Sudarsa kadhapuk dadi Uskup Palembang nggantèni Mgr. Joseph Hubertus Soudant, S.C.J. sing pangundurané katampa déning Paus Yohanes Paulus II.

1 Juli 2003, Keuskupan Palembang diunggahké dari Keuskupan Agung Palembang, mula Mgr. Sudarso dadi Uskup Agung Palembang.

Sawisé munduré Uskup Tanjungkarang Mgr. Andreas Henrisusanta, S.C.J. sing ngancik mangsa pensiyun 6 Juli 2012, Mgr. Sudarso naté dadi Administrator Apostolik Keuskupan Tanjungkarang, tekan10 Oktober 2013, ing kono Uskup kapilih Mgr. Yohanes Harun Yuwono katahbisaké dadi Uskup Tanjungkarang. Dhèwèké dadi panahbis utama kanggo Mgr. Yuwono, ing kono Uskup Pangkalpinang Mgr. Hilarius Moa Nurak, S.V.D. lan Uskup Agung Medan Mgr. Anicetus Bongsu Antonius Sinaga, O.F.M. Cap. dadi Uskup ko-konsekrator.

Mgr. Sudarso dadi Panahbis Utama manèh kanggo Mgr. Adrianus Sunarko, O.F.M. minangka Uskup Pangkal Pinang. Uskup Tanjungkarang, Yohanes Harun Yuwono kairing Uskup Jayapura, Leo Laba Ladjar, O.F.M. minangka Uskup Ko-konsekrator.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Catholic Hierarchy". Dijupuk 4 Januari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "Mgr Adrianus Sunarko Resmi Jadi Uskup Pangkalpinang". 

Pranala njawi[besut | besut sumber]