Alinazik kebab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Alinazik kebab
Alinazik.jpg
Alinazik over garlic-eggplant puree with vermicelli rice pilaf, grilled tomato and green bell pepper
Buku masakan: Alinazik kebab  Médhia: Alinazik kebab

Alinazik kebab, utawa mung alinazik, [1] minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan khas Turki sing khas ing propinsi Gaziantep ing Turki . [2] Iki digawe saka terong sing asap lan dibumbui, dipanggang banjur diiris, ditambah karo kios domba tumis, sadurunge dibumboni lan diasinake. Biasane disajekake nganggo pilaf beras utawa yoghurt nganggo papak, sayuran panggang, lan mentega cair.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "alinazik" (ing basa Turki). Turkish Language Association. 2008. Diarsip saka sing asli ing 2009-04-04. Dibukak ing 2009-08-14.
  2. Atabay, Banu (2007). Mütevazı Lezzetler Türk ve Dünya Mutfağından Yemek Kitabı (ing basa Turki). Park Foto. p. 103. ISBN 978-975-92047-3-0. Dibukak ing 2009-08-14.