Aligot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Aligot
Bol d'aligot.jpg
Panggonan asalPrancis France
Tlatah utawa prajaOccitanie
Woworan pokokMashed potatoes, butter, cream, cheese (Tomme de Laguiole or Tomme d'Auvergne), garlic
Buku masakan: Aligot  Médhia: Aligot

Aligot [1] [2] yaiku panganan sing digawe saka keju sing dicampur dadi kentang uleg (asring nganggo bawang putih) sing digawe ing wilayah L'Aubrac ( Aveyron, Cantal, Lozère, Occitanie ) ing Massif Prancis sisih kidul. [3] Panganan kaya fondue saka departemen Aveyron iki umum ing restoran Auvergne .

Cara tradisional digawe karo Tomme de Laguiole ( Tomme fraîche ) utawa keju Tomme d ' Auvergne, aligot minangka spesialisasi negara Prancis sing dihargai ing gastronomi lokal kanthi sosis Toulouse utawa daging babi panggang. [4] Keju liyane uga digunakake kanggo ngganti Tomme, kalebu mozzarella, Cantal [5] lan Laguiole . Pilihan keju iku penting, lan bakal mengaruhi asil pungkasan. Tomme ora gampang kasedhiya ing njaba Prancis; akeh keju liyane sing dilaporake kuwat banget. Keju kudu entheng, kanthi tang laktat, nanging uyah ora kakehan, lan gampang leleh. Perbandingan keju sing kasedhiya ing Inggris nemokake manawa krim (tinimbang macem-macem crumbly) Lancashire paling apik, nolak saran liyane; [6] keju liyane kudu dibutuhake ing Tomme utawa Lancashire. Glepung, tinimbang lilin, kentang luwih disenengi.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Vongerichten, Jean-Georges; Bittman, Mark (2000). Simple to Spectacular: How to Take One Basic Recipe to Four Levels of Sophistication. ISBN 0767903609.
  2. "Martha Stewart - Aligote on Toast". Dibukak ing 9 January 2017.
  3. "Larousse Gastronomique". Diarsip saka sing asli ing 13 February 2013. Dibukak ing 24 April 2011.
  4. "Regions of France: Aveyron Aligot". Dibukak ing 25 July 2015.
  5. "Too Many Chefs". Diarsip saka sing asli ing 14 August 2016. Dibukak ing 24 April 2011.
  6. Felicity Cloake (5 February 2020). "How to cook the perfect aligot".