Alfred Gell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Alfred Gell ya iku ahli antropologi saka London, Karajan Manunggal, kalairan taun 1945[1][2]. Alfred iki naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing Trinity College (BA) Cambridge taun 1967 lan ing London School of Economics (Ph.D.) taun 1972[3]. Alfred naté nglakoni panlitian lapangan antropologis ana ing Umeda Papua Nugini taun 1969 nganti 1970. Uga ana ing Muria Gonds, Indhi taun 1977, 1982 nganti 1983. Karya-karya akademis kasil panlitiané ya iku antarané Metamorphosis of the Cassowaries: Umeda Society, Language and Ritual (1972) lan Art and Agency: An Anthropological Theory (1997)[4]. Ing awal karir antropologiné, dhèwèké ana ing ngisor paribawa tulisané Claude Lévi-Strauss. Amarga iku dhèwèké duwé pandhangan strukturalis. Dhéwéké uga ana pisumbangan tèori inovatif ya iku kajian antropologi kepribadian, antropologi artefak, lan kajian seni visual[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 269. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Alfred Gell". www.therai.org.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-12. 
  3. "Obituary: Alfred Gell". The Independent (ing basa Inggris). 1997-02-01. Dijupuk 2018-01-12. 
  4. Gell, Alfred (1998-07-09). Art and Agency: An Anthropological Theory. Oxford, New York: Oxford University Press. ISBN 9780198280149.