Alexander Ngadus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Alexander Ngandus, miyos wonten ing Flores, NTT sapunika yuswanipun 71, piyambakipun minangka Ketua Adat (Tua Gendang/Teno) Wae Rebo wiwit saking taun 2011. Wiwit Wae Rebo dipunbikak dados tujuan wisata, ing taun 2018, alexander kagungan jejibahan tambahan. Gantosan kalihan sesepuh sanesipun, piyambakipun kedah tansah siaga nyambut wisatawan . Piyambakipun tansah mimpin ritual adat panampi tamu wonten ing rumah adat ( mbaru gedang ). Wonten ing griya punika, gendang ingkang dipunagem kangge ritual-ritual adat dipunsimpen.[1]

Adat Sabenipun[besut | besut sumber]

Wonten ing griya kerucut ingkang papanipun wonten ing tengah-tengahing rumah adat sanesipun, Alexander sila wonten ing tengah ruangan. Sanadyan wonten ing wingkingipun madeg kokoh tiang, ananging baunipun boten dipun senderaken. Wonten ing basa Manggarai, basa ingkang dipunagem dening warga Wae Rebo, piyambakipun ngandharaken salam dhumateng leluhur ingkang sampun seda kangem nyambut wisatawan minangka warga wonten ing dusun menika. Nama upacaraniapun menika dipunarani Wae Lu.[1]

Kauripan[besut | besut sumber]

Alexander Ngandus mianangka ketua adat wonten ing Wae Rebo wiwit saking taun 2011. Yusawanipun sampun 71, kagungan putu 10. Sanadyan sampun sepuh Alexander boten lajeng bucal 3 upacara adat ingkang tansah dipuntindakaken saben taunnipun. Piyambakipun ugi ngajak para warga kangem ngrumat warisan karya seni, kadosta kerajinan tenun cura.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

kompas.id. "Kompas.Id". Kompas.Id (ing basa Indonesia). Dijupuk 2018-12-21. </ref>

  1. a b c Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng :0