Alex Strangelove (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alex Strangelove
Gambar:Alex Strangelove.png
Film poster
Disutradarani Craig Johnson
Diprodhuseri
Ditulis déning Craig Johnson
Dibintangi
Dimusiki Nathan Larson
Sinématografi Hilary Spera
Dibesut déning Jennifer Lee
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Netflix
Tanggal metu
  • April 14, 2018 (2018-04-14) (SFF)
  • Juni 8, 2018 (2018-06-08) (United States, Australia)
Suwéné
99 minutes
Nagara United States
Basa Inggris

Alex Strangelove yai ku minangka film komedi romantis saka nagara Amerika ing taun 2018, kang ditulis uga diarahake dening Craig Johnson lan dilintangi dening maneka artis kaya dene Daniel Doheny, Antonio Marziale lan Madeline Weinstein .

Film kasebut dadi salah sawijining film perdana ing donya kang mlebu ing Festival Filem Internasional San Francisco tanggal 14 April taun 2018. Film iki dirilis nalika tanggal 8 Juni 2018 ing Netflix .

Plot[besut | besut sumber]

Para Siswa sekolah SMA Kanthi jeneng Alex Truelove wis suwe dadi kekanca sing paling raket karo siswi kang jeneng Claire, ananging sawise claire nemokake ibune lagi nadang lara kanker, Claire lan Alex nandang tresna lan wiwit pacaran. Dheweke duweni rencana nyewa kamar hotel lan duwe ide. Ing pestha kasebut, Alex ketemu wong lanang jenenge Elliot, remaja sing ngaku dadi gay.

Kekancane Alex terus bareng Elliot, sing nduweni kode kang jelas marang Alex, sawise prastawa iku nyebabake dheweke takon babagan seksualitas. Dheweke ngakoni karo kancane kang jenenge Del manawa dheweke percaya yen dheweke biseksual, nanging Del micara manawa dheweke mung perkewuh amarga ora kelangan dewa karo Claire lan ora kuat.

dheweke bisa narik kesimpulan. Ana ing salah Sawijining dina nalika nantang ing kamar turu.

Elliot, Alex ngambung dheweke, nanging langsung nesu lan badai metu.

Nalika wayah sore ing wayah pertama dheweke pacaran, Alex ngakoni karo Claire yen dheweke duwe perasaan marang wong liya lan dheweke ngusir dheweke. Ngindhari deninv Elliot, Alex lunga menyang pesta ing pesta dheweke turu karo bocah wadon sing dheweke mung ketemu sepisan. Claire mutung marang dheweke, sakwise iku Alex nguber dheweke ing wayah lingsir wengi. Alex t

tiba ing nglangirenang yen pengeling-eling saka urip sadurunge dheweke bali menyang dheweke. Claire nemAlexheweke ing njaba kolam renang, ing wektu kasebut dheweke ngandhani yen dheweke homo. Dheweke mutusake kanggo terus janji bebarengan.

Ing pesta prom, Claire ngandhani yen d

dheweke wis ngajak Elliot pasadgan ngal nyata Alex, ngerti manawa ora ana sing bener-bener bakal nggawe pamindhahan kasebut tanpa "ngliwati baton". Nalika Alex pisanan prihatin karo kbocah abeh sdelengonton dheweke, dheweke mutusake yen tresnane marang Elliot luwih kuat lan ngambung dheweke.

Crita kasebut rampung karo Alex nggawe video karo Claire kanthi rinci babagan sing metu, sing dileboni karo nyata-nyata bakal metu video saka akeh individu liyane.

Cast[besut | besut sumber]

  • Daniel Doheny minangka Alex Truelove
  • Antonio Marziale minangka Elliot
  • Madeline Weinstein minangka Claire
  • Daniel Zolghadri minangka Dell
  • Nik Dodani minangka Blake
  • Fred Hechinger minangka Josh
  • Annie Q. minangka Sophie Hicks
  • Ayden Mayeri minangka Hilary
  • Kathryn Erbe minangka Helen
  • Joanna P. Adler minangka Holly Truelove
  • William Ragsdale minangka Ron Truelove
  • Isabella Amara minangka Gretchen
  • Sophie Faulkenberry minangka Sierra
  • Dante Costabile minangka Dakota
  • Isley Reust minangka Isley

Produksi[besut | besut sumber]

Ing wulan Mei 2016, diumumake Craig Johnson bakal nulis lan ngarahake film kasebut, kanthi Jared Goldman, Ben Stiller lan Nicholas Weinstock ngasilake film kasebut, miturut spanduk Red Hour Films . STX Entertainment bakal nyebar distribusi film kasebut. [1] Ing wulan April 2017, Netflix njupuk film kasebut, kanthi STX Entertainment isih ngasilake film kasebut. [2] [3] wulan kasebut, Daniel Doheny gabung karo film kasebut. [4] Ing wulan Juni 2017, Nik Dodani lan Antonio Marziale gabung karo cast film kasebut. [5] [6]

Nyaring[besut | besut sumber]

Fotografi utama diwiwiti Mei 2017. [7]

Babar[besut | besut sumber]

Film kasebut dadi perdana ing dunya ing Festival Filem Internasional San Francisco tanggal 14 April 2018. [8] Iki dirilis ing 8 Juni 2018 ing Netflix . [9]

Resepsi[besut | besut sumber]

Ing Rotten Tomat, film kasebut nduweni rating persetujuan 82% adhedhasar 22 ulasan, lan rata - rata rata - rata 6,2 / 10. Kesepakatan kritis situs web kasebut maca, " Alex Strangelove nawakake kawicaksanan kanthi nyenengake lan diwasa - njupuk seksualitas remaja sing dipersonalisasi dening banyolan cerdas lan pendekatan progresif kanthi wedi." [10] Ing Metacritic, film kasebut nduweni skor rata-rata bobot saka 62 saka 100, adhedhasar 10 kritik, nuduhake "umume sarujuk". [11]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. McNary, Dave (May 9, 2016). "STX Partners With Ben Stiller for 'Alex Strangelove' Comedy". Variety. Dijupuk April 17, 2018. 
  2. Kroll, Justin (April 13, 2017). "Netflix Lands 'Alex Strangelove' From 'Wilson' Director Craig Johnson (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk April 17, 2018. 
  3. Uhlich, Keith (May 2, 2018). "'Alex Strangelove' Film Review". The Hollywood Reporter. Dijupuk June 8, 2018. 
  4. Kroll, Justin (April 20, 2017). "'Alex Strangelove' to Star Newcomer Daniel Doheny (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk April 17, 2018. 
  5. N'Duka, Amanda (June 15, 2017). "Caitlin Mehner Joins 'Best Of Enemies'; Priyanka Bose Cast In 'Mortal'; Nik Dodani Boards 'Alex Strangelove'". Deadline Hollywood. Dijupuk April 17, 2018. 
  6. N'Duka, Amanda (June 27, 2017). "Hannah Emily Anderson & Brittany Allen To Star In 'What Keeps You Alive'; Antonio Marziale Cast In 'Alex Strangelove'". Deadline Hollywood. Dijupuk April 17, 2018. 
  7. Miller, Carly (June 16, 2017). "'Alex Strangelove' Filming In Ditmas Park This Week". Bklyner.com. Dijupuk April 17, 2018. 
  8. "Alex Strangelove". San Francisco International Film Festival. Diarsip saka sing asli ing April 18, 2018. Dijupuk April 17, 2018. 
  9. Tracer, Dan (April 10, 2018). "Netfliz has another super gay announcement". Queerty.com. Dijupuk April 17, 2018. 
  10. "Alex Strangelove (2018)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 4, 2019. 
  11. "Alex Strangelove Reviews". Metacritic. Dijupuk February 4, 2019.