Al pastor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Al pastor
Tacos-al-Pastor.jpg
A "trompo" of pastor meat
Buku masakan: Al pastor  Médhia: Al pastor

Al pastor (saka basa Spanyol, "gaya angon"), uga dikenal minangka pastor tacos al, yaiku olahan taco sing digawe daging babi panggang. Adhedhasar shawarma domba sing digawa para imigran Libanon menyang Meksiko, [1] al pastor nampilake langit-langit rasa sing nggabungake rempah-rempah tradisional Timur Tengah karo pribumi ing Meksiko tengah. Iki minangka panganan jalanan sing populer sing nyebar ing Amerika Serikat. Ing sawetara panggonan ing sisih lor Meksiko, kaya ing Baja California, dikenal kanthi jeneng taco de adobada . Sajian sing padha saka Puebla kanthi rempah-rempah sing beda yaiku tacos árabes . [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Watson, Katy (2 September 2015). "Sharwarma: Taco al pastor's ancestor". Dibukak ing 2019-03-08 – via www.bbc.com.
  2. Peterson, Lucas (26 March 2015). "These Massive Tacos Árabes in Boyle Heights Pack a Punch". Eater.com LA. Dibukak ing 2018-03-10.