Aiello del Sabato

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aiello del Sabato
Komune
Comune di Aiello del Sabato
Aiello del Sabato.jpg
Nagara  Italia
Wewengkon administratif Campania
Provinsi Avellino (AV)
Frazioni Sabina, San Raffaele, Tavernola San Felice
Pamaréntahan
 • Mayor Antonio Felice Caputo
Laladan
 • Gunggung 10,83 km2 (418 sq mi)
Élepasi 425 m (1,394 ft)
Cacah warga (1 May 2009)
 • Gunggung 3.905
 • Pepadhet 3.6/km2 (9.3/sq mi)
Demonym(s) Aiellesi
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 83020
Kodhe tilpun 0825
Santo Pelindung St. Sebastian
-Dina January 20
Situs wèb Situs jaringan resmi

Aiello del Sabato iku sawijining kutha lan comune ing Provinsi Avellino, region Campania, Italia pérangan kidul.

Jeneng panggonan iki asal saka tembung Latin agellus (tegesé palemahan="field") llan saka jeneng Kali Sabato, salah siji anak kali saka kali Calore Irpino.

Panelitèn arkéologi mbuktèkaké anané manungsa ing tlatah iki wiwit jaman Romawi kuna, lan bokmanawa malah wiwit jaman Abad Palaeolithic. Éwasemono Aiello nembé didhokumèntasi sapisanan ing taun 1045.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing sing ndunungi

Italia | Provinsi ing regione Campania Bandiera della regione Campania
Avellino | Benevento | Caserta | Napoli | Salerno

Koordinat: 40°53′N 14°49′E / 40.883°N 14.817°E / 40.883; 14.817