Aiello del Sabato

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aiello del Sabato
Komune
Comune di Aiello del Sabato
Aiello del Sabato.jpg
Aiello del Sabato is located in Italy
Aiello del Sabato
Aiello del Sabato
Lokasi Aiello del Sabato di Italia
Coordinates: 40°53′N 14°49′E / 40.883°N 14.817°E / 40.883; 14.817
Negara  Italia
Wilayah Campania
Provinsi Avellino (AV)
Frazioni Sabina, San Raffaele, Tavernola San Felice
Government
 • Mayor Antonio Felice Caputo
Tlatah
 • Gunggung 10,83 km2 (418 sq mi)
Èlevasi 425 m (1,394 ft)
Cacah jiwa (1 May 2009)
 • Total 3.905
 • Karapetan Pambulet sing ala ana ing kéné3.6/km2 (Pambulet sing ala ana ing kéné9.3/sq mi)
Dhémonim Aiellesi
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 83020
Kode telepon 0825
Santo Pelindung St. Sebastian
-Hari January 20
Sana jaringan Sana jaringan resmi Aiello del Sabato

Aiello del Sabato iku sawijining kutha lan comune ing Provinsi Avellino, region Campania, Italia bagéan kidul.

Jeneng panggonan iki asal saka tembung Latin agellus (maknané palemahan="field") llan saka jeneng Kali Sabato, salah siji anak kali saka kali Calore Irpino.

Panelitèn arkéologi mbuktèkaké anané manungsa ing tlatah iki wiwit jaman Romawi kuna, lan bokmanawa malah wiwit jaman Abad Palaeolithic. Éwasemono Aiello nembé didhokumèntasi sapisanan ing taun 1045.

Demografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing padunung

Italia | Provinsi ing regione Campania Bandiera della regione Campania
Avellino | Benevento | Caserta | Napoli | Salerno

Koordinat: 40°53′N, 14°49′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aiello_del_Sabato&oldid=973852"