Aiello del Sabato

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aiello del Sabato
Komune
Comune di Aiello del Sabato
Aiello del Sabato.jpg
Nagara Italia
Wewengkon administratifCampania
ProvinsiAvellino (AV)
FrazioniSabina, San Raffaele, Tavernola San Felice
Pamaréntahan
 • MayorAntonio Felice Caputo
Laladan
 • Gunggung10,83 km2 (418 sq mi)
Élepasi425 m (1,394 ft)
Cacah warga (1 May 2009)
 • Gunggung3.905
 • Pepadhet3.6/km2 (9.3/sq mi)
Demonym(s)Aiellesi
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kodhe pos83020
Kodhe tilpun0825
Santo PelindungSt. Sebastian
-DinaJanuary 20
Situs wèbSitus jaringan resmi

Aiello del Sabato iku sawijining kutha lan comune ing Provinsi Avellino, region Campania, Italia pérangan kidul.

Jeneng panggonan iki asal saka tembung Latin agellus (tegesé palemahan="field") llan saka jeneng Kali Sabato, salah siji anak kali saka kali Calore Irpino.

Panelitèn arkéologi mbuktèkaké anané manungsa ing tlatah iki wiwit jaman Romawi kuna, lan bokmanawa malah wiwit jaman Abad Palaeolithic. Éwasemono Aiello nembé didhokumèntasi sapisanan ing taun 1045.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing sing ndunungi

Italia | Provinsi ing regione Campania Bandiera della regione Campania
Avellino | Benevento | Caserta | Napoli | Salerno

Koordinat: 40°53′N 14°49′E / 40.883°N 14.817°E / 40.883; 14.817