Ahmad Jabari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ahmad Jabari
Ahmed Jabari.jpg
Jeneng lair أحمد الجعبري
Lair Ahmad Said Khalil al-Jabari
1960
Kota Gaza, Jalur Gaza
Pati 14 November 2012 (umur 52)
Jalur Gaza
Jalaran pati Serangan udara militer Israèl
Bangsa Palestina
Almamater Universitas Islam Gaza
Kondhang awit Serangan lintas perbatasan Hamas 2006
Agama Islam
Karier militer
[[File:{{{image}}}|frameless|alt=]]
Pangabdian [[Image:{{{4}}}|25px]], (Hamas)
Dinas/cabang Brigadir Izz ad-Din al-Qassam
Perang Intifada Kedua

Ahmad Said Khalil al-Jabari (Basa Arab: أحمد الجعبري‎; ‎ 1960 – 14 November 2012) ya iku wong militan lan aktivis pulitik Palestina sing njabat dadi komandan militer Hamas. Jabari kakenal dadi pemimpin ing pajerone njumukalih Jalur Gaza teka Hamas lan penembakan roket Qassam marang Israèl.

Lahir ing dhistrik Shuja'iyya, Kota Gaza, Jabari nyinauni sejarah ing Universitas Islam Gaza. Ing kana, ia aktif ing kegiatan pulitik. Ia kagabung karo parté sayap kiwa Fatah, sing nyeruake perjuangan senjata kanggo ngelawan Israèl. Ing taun 1982, ia dicekel pihak berwenang Israèl lan dipenjara selawase 13 taun. Sakwise bebas, ia ninggalake Fatah lan gabung karo Hamas. Jabari terlibat ing jeronr sayap militan parté.

Pada tahun 2002, Jabari dadi kepala operasional teka sayap militan Hamas nggantiake Mohammad Deif. Ing jero posisi iki, Jabari dadi pejabat duwur ing pajerone pimpinan pulitik Hamas. Ia uga sing ngadeke Asosiasi Nur, sing nduwèni karep kanggo mbantu "martir lan tahanan" Palestina.[1]

Ing tanggal 14 November 2012, Jabari karo putrane mati ing sawijine serangan udara sing diluncurke Israèl ing Jalur Gaza.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Shalit swap brings shadowy Hamas man to the fore". Al-Arabiya. 4 November 2011. Dijupuk 19 December 2011. 
  2. ^ Levy, Elior (14 November 2012). "IDF kills top Hamas commander". Ynet News. Dijupuk 14 November 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Ana loop cithakan: Cithakan:PersondataCithakan:Palestina-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ahmad_Jabari&oldid=1099791"