Agus Mustofa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Agus Mustofa
Lair16 Agustus 1963
Indonésia Malang
BangsaIndonésia Indonesia
WiyataTeknik Nuklir Universitas Gajah Mada, Yogyakarta
PakaryanPanulis buku
Kondhang ingInisiator Diskusi Tasawuf Modern

Inisiator Hisab Astrofotografi Indonesia

Pangasuh Kajian Padang Makhsyar
BojoAnna Ratnawati
AnakCitra Puspita Dini, Bara Ilmika, Oka Rimba, Nindya Suksma Saksita

Agus Mustofa utawa asring diarani "Pak AM" minangka ilmuwan muslim lan penulis puluhan buku seri Diskusi Tasawuf Modern diterbitake dening Padma Press . Wong lanang iki saka Surabaya, Jawa Timur dikenal kerana pemikirane mboten umum amarga memadupadankan ngelmu Sains karo ambane saka kawruh tasawuf . Sawetara buku sing kenthel karo campuran loro ranah sing beda yaiku "Pusaran Energi Ka'bah", "Ternyata Adam lair", "Wormhole: Jalan Pintas Menuju Surga", "Menyelam ke Samudra Jiwa dan Ruh", "Energi Dzikir Alam Bawah Sadar", lan sapanunggalane. Ing taun 2010, dheweke uga wis ngumbara menyang Mesir suwene setaun lan nyipta buku sing cukup akeh karo campuran unsur Sufisme, Jurnalistik, lan Sejarah ing macem-macem wilayah ing negara Piramid kanthi judhul "Ekspedisi Sungai Nil".

Ing taun 2013 lan 2014, ing Indonesia ana debat kanggo nemtokake tanggal Ramadhan 1 amarga hilal iku tipis lan angel katon mripat wuda. Pak AM uga nyumbang pikirane liwat buku "Aja Asal-Usul Hisab & Rukyat" ing taun 2013 kanggo menehi solusi kanggo masarakat. Ora mung kanthi nulis, dheweke nggawe komunitas fotografi langit sing diarani Astrofotografi lan ngajak ahli ilmu jiwa Perancis Thierry Legault kanggo menehi pelatihan kanggo anggota masarakat. Dheweke uga ngasilake dana kanggo tuku rong puluh kamera Astrofotografi . Sajrone setaun, anggota masarakat terus nganakake bengkel lan praktik kanggo netepake 1 Ramadhan ing taun 2014 lan nulis kabèh perjuangan karo komunitas Astrofotografi ing buku "Mengintip Bulan Sabit Sebelum Maghrib".

Babad[besut | besut sumber]

Wong sing lair ing Malang, 16 Agustus, 1963 wiwit cilik, ngenalaken èlmu tasawuf dening kang ayahe, Syekh Djafrie Karim, tiyang tarekat aktif sing wis tahu nguwasani Dewan Pembina Partai Tarekat Islam Indonesia ing jaman presiden pisanan Indonesia Ir. Sukarno . Sawise ngrampungake pendhidhikan umum resmi nganti sekolah menengah, ing taun 1982 dheweke lunga menyang kutha Malang, Jawa Timur, kanggo sinau ing Fakultas Teknik, jurusan Teknik Nuklir, Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta . Nalika ing Kota Pendhidhikan, dheweke asring nganakake diskusi karo sejumlah ilmuwan muslim kanthi pamikiran kontemporer. Sawetara yaiku Prof. Ahmad Baiquni lan Ir. Sahirul Alim M.Sc, sing uga mulang ing pirang-pirang subjek. Saka kene wiji aliran 'Sufisme Modern' a la Agus Mustofa tuwuh lan berkembang.

Dadi wartawan ing perusahaan media massa basis kertas Jawa Pos ing taun 1990 sawise entuk gelar jurusan teknik, Agus Mustofa wareg karo nulis lan jurnalisme suwene 13 taun. Wong sing padha karo tutup ponyo uga duwe kasempatan kanggo ngrampungake jagad televisi lokal sing diduweni dening Jawa Pos minangka General Manager. Sanajan ngupayakake dhiri ing jagad jurnalistik, Agus Mustofa asring menehi ceramah ing pirang-pirang mesjid kanggo nyosialisasikake pemikiran Islame. Miwiti ing taun 2003, idealisme Sufisme yaiku Malang sing dikarunake karo papat anak diwutahake ing seri buku pertama diskusi Sufisme Modern sing judhul "Pusaran Energi Ka'bah". Wiwit saiki, Agus Mustofa rutin nggawe seri sabanjure meh saben telung wulan. Dheweke uga tetep aktif nindakake tumindak ibadah ing macem-macem ruangan diskusi ing Islam kaya ta mesjid, kampus, komunitas, lan macem-macem lembaga lan perusahaan. Kajaba iku, Agus Mustofa uga aktif nyebarake dakwah ing media sosial kaya ta Facebook, Instagram, lan Youtube.