Agama nang Arab Saudi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Agama ana ing Arab Saudi iku Islam. Kabébasan milih agama ana ing nagara iki diwatesi.

Golongan-golongan agama[besut | besut sumber]

Islam[besut | besut sumber]

Wujud resminé Islam ana ing kéné iku Sunni sekang madahab Hambali cara Salafi utawa Wahabi. Amèh 10-15% cacah jiwané iku Muslim Siyah. Rong kutha paling suci ana ing agama Islam, Mekah lan Madhinah, ana ana ing Arab Saudi.

Kristen[besut | besut sumber]

Ana cacah jiwa gedhé sing agamané Katulik Roma, Protèstan, lan Kristen Ortodhoks. Wong-wong iku mligi dudu warga nagara Arab Saudi, asalé sekang warna-warna nagara.

Hindhu[besut | besut sumber]

Ana akèh wong Hindhu sing dudu warga nagara Arab Saudi. Asalé sekang Indhia. Hindhu ora diidinna ngibadah ana ing Arab Saudi.

Kabébasan milih agama[besut | besut sumber]

Arab Saudi iku nagara Islam. Ora nana ayoman marang hak-hak minoritas kanggo ngibadah manut agamané. Sebaraning agama non-Islam ora diolihna lan malih sekang Islam meng agama liyané bisa kena ukuman pati lan dianggep murtad.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sheen J. Freedom of Religion and Belief: A World Report. Routledge, 1997. p.452.