Adil (kalawarti)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Adil ya iku kalawarti berita kang akèh ngemot karya sastra.[1] Sepisanan babar ing 1 Oktober 1932, kalawarti iki dibabar dwimingguan.[1] Kalawarti iki dikelola déning PT. Adil.[1] Prof. Dr. Hamka minangka pelindung majalah iki.[1] Mottoné ya iku "mengemban amanat Allah dan Umat".[1] Sesebarané nganti tingkat nasional.[1] Adil pungkasan ing taun 1976 amarga dana kang ora nyukupi.[1]

Pangelolane kang sepisanan ya iku:[1]
1. Prof. Dr. Hamka;
2. H. Surono Wirohardjono minangka pemimpin umum redhaksi;
3. Sumanto, B. A. minangka wakil pemimpin redhaksi;
4. Mardjono minangka sekretaris redhaksi;
5. Ichwan Dardiri minangka pemimpin redhaksi;
Déné para staf ya iku S. W. Wijaya, Sardjono, lan M. Dalyono.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Dr. Dendy Sugono, ed. (2003). Ensiklopedia Sastra Indonesia Modern. Bandung: Remaja Rosdakarya Offset. p. 13-14. ISBN 979-692-283-5.