Achappam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Achappam - Kerala cuisine.JPG

 

Achappam ('achu' artine cetakan lan 'appam' artine panganan sing digawe glepung) yaiku kuwe mawar goreng sing digawe saka tepung . [1] [2] Iki minangka panganan khas Kristen Siria sing dipercaya saka pengaruh Walanda. [3] [4] [5] Ing Kerala, minangka cemilan penting kanggo wong-wong Kristen ing dina-dina khusus kayata upacara Natal lan bebrayan.

Gawe[besut | besut sumber]

Achappam digawe kanthi wesi utawa cetakan kanthi pola kanggo menehi ukuran, wujud, lan kesan permukaan. [6] Besi digawe panas nganti suhu sing dhuwur banget ing lenga, dicelupake ing adonan, banjur dicelupake maneh ing lenga panas kanggo nggawe cangkang garing ing sacedhake logam. Wesi diangkat saka lenga sawise cookie misah saka wesi. [2]

Adonan Achappam digawe saka campuran glepung gandum utawa glepung beras, endhog, gula lan susu sakabehane . [5] [7]Achappam bisa dipangan kosong lan umume dibumboni wijen, cumin, lan kapulaga.

[2] [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gopalakrishnan, Swathi (24 December 2018). "Delivering Noël: Indians celebr-eat their Christmas, and how!". The Statesman. Dibukak ing 13 December 2020.
  2. a b c Rajkumar, Shanthini (31 December 2015). "Of rose cookies and kalkals". The Hindu (ing basa Inggris).
  3. Menon, A. Sreedhara (1979). Social and cultural history of Kerala (ing basa Inggris). Sterling.
  4. Choondal, Chummar (1988). Christian Folklore (ing basa Inggris). Kerala Folklore Academy.
  5. a b c Abraham, Tanya (2020). Eating With History. Niyogi Books. ISBN 9789389136265.
  6. Engelhardt, Elizabeth S. D.; Smith, Lora E. (2019). The Food We Eat, the Stories We Tell: Contemporary Appalachian Tables (ing basa Inggris). Ohio University Press. ISBN 978-0-8214-4687-4.
  7. Bhathena, Tanaz (2019). The Beauty of the Moment. Farrar, Straus and Giroux (BYR). ISBN 9780374308483.