Abu Qubays

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abu Qubays
أبو قبيس
Qal'at Abu Qobeis
Désa
Sesawangan sawijining bètèng ing Abu Qubays ing taun 2004
Sesawangan sawijining bètèng ing Abu Qubays ing taun 2004
Abu Qubays kapernah ing Syria
Abu Qubays
Abu Qubays
Location in Syria
Koordhinat: 35°14′10″N 36°18′52″E / 35.23611°N 36.31444°E / 35.23611; 36.31444Koordhinat: 35°14′10″N 36°18′52″E / 35.23611°N 36.31444°E / 35.23611; 36.31444
Nagara  Syria
Kagubernuran Hama
Dhistrik Al-Suqaylabiyah
Sub-dhistrik Tell Salhab
Cacah warga (2004)
 • Gunggung 758

Abu Qubays (Arab: أبو قبيس‎‎ uga diéja Abu Qobeis, Abu Qubais utawa Bu Kubais; uga dikenal minangka Qartal) biyèn minangka sawijining kastil jaman tengahan, lan saiki dadi sawijining désa kang didunungi wong-wong ing Suriah. Wewengkon iki sacara administratif minangka pérangan saka Kagubernuran Hama, kang pernahé ana ing lor-kuloné Hama. Wewengkon iki persisé ana ing ngaré al-Ghab , sakuloné Kali Orontes. Wewengkon liyané sacedhaké Abu Qubays ya iku antarané Daliyah kang adohé 21 kilomèter mangulon,[1] al-Laqbah ing kidul, Deir Shamil menyang kidul-wetan, Tell Salhab ing lor-wétan, lan Nahr al-Bared ing pucuk lor-wétan. Miturut data saka Syria Central Bureau of Statistics (CBS), cacah wong ing Abu Qubays ana 758 wong, saka sènsus taun 2004.[2] Wong kang ndunungi wewengkon iki akèh-akèhé wong Alawité.[3][4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Lee, p. 137.
  2. General Census of Population and Housing 2004. Syria Central Bureau of Statistics (CBS). Hama Governorate. (ing basa Arab)
  3. Moosa, 1987, p. 275.
  4. Douwes, 2000, p. 185.

Kapustakan[besut | besut sumber]