Abu Bakar Ba'asyir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Abu Bakar Ba'asyir
Abu Bakar Ba'asyir.
Lair (1938-08-17) 17 Agustus 1938 (umur 79)
Nèderlan Jombang, Jawa Timur (masa Hindia Nèderlan)
Padunungan Indonésia
Jeneng liya Ustadz Abu
Pakaryan Pengasuh pesantren
Kondhang ing Ulama

Abu Bakar Ba'asyir bin Abu Bakar Abud, biyasa uga diundang Ustadz Abu lan Abdus Somad[1] (lair ing Jombang, Jawa Wétan, 17 Agustus 1938; umur 79 taun), ya iku tokoh Islam ingh Indonésia kang keturunan saka Arab.[1] Ba'asyir uga dadi pemimpin Majelis Mujahidin Indonésia (MMI) lan uga kang yasa Pondok Pesantren Islam Al Mu'min.[1] Akèh badan intelijen kang ndakwa Ba'asyir dadi pimpinan spiritual Jemaah Islamiyah (JI), sawijining grup separatis militan Islam kang isih ana gegeyutané karo al-Qaeda.[1]

Ba'asyir tau sinau lan dadi siswa ana ing Pondok Pesantren Gontor, Ponorogo, Jawa Wétan (1959) lan alumni Fakultas Dakwah Universitas Al-Irsyad, Sala, Jawa Tengah (1963).[1] Perjalanan kariere diwiwiti nalika dadi aktivis Himpunan Mahasiswa Islam Sala.[1] SAkbanjure Abu dadi Sekretaris Pemuda Al-Irsyad Sala, Banjur kepilih dadi Ketua Gerakan Pemuda Islam Indonésia (1961), Ketua Lembaga Dakwah Mahasiswa Islam, kang mimpin Pondok Pesantren Al Mu'min (1972) lan Ketua Organisasi Majelis Mujahidin Indonésia (MMI), 2002.[1]

Ba'asyir ngadegaké Pesantren Al-Mu'min ana ing Ngruki, Sukaharja, Jawa Tengah, bebarengan karo Abdullah Sungkar nalika tanggal 10 Maret 1972.[2] Ana ing mangsa Orde Baru, Ba'asyir mlayu menyang Malaysia saksuwéné 17 taun amarga nulak asas tunggal kang ana ya iku Pancasila.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Abu Bakar Ba’asyir: Vonis Tak Terlibat Bom Bali. TokohIndonésia.com. Diaksès 3 April 2010
  2. ^ a b www.bbc.co.uk. TokohIndonésia.com. Diakses 3 April 2010