Abraham Patras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Abraham Patras (Grenoble, Perancis, 22 Mèi 1671 - Batavia, 3 Mèi 1737) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 24. Dhèwèké maréntah antara taun 17351737.

Wong tuwa Abraham Patras asalé saka Prancis, Dhèwèké uga lair ing kana. Kabèh padha ngungsi menyang Walanda sawisé Edik Nantes dijabel. Amarga kaum Huguenot, mulané Patras sakulawarga ngungsi menyang Walanda.

Uga delengen[besut | besut sumber]