A Pale View of Hills

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A Pale View of Hills
PanganggitKazuo Ishiguro
NagaraInggris
BasaInggris
GènreNovel
PangecapanFaber and Faber
Kala babar
Februari, 1982
Jinis saranaCithak
Kaca192 pp
ISBN0-571-11866-6 (hardback first edition)
OCLC8303689
DisusulAn Artist of the Floating World

A Pale View of Hills ya iku novel karya Kazuo Ishiguro. Novel iki diterbitake tahun 1982 dening Faber and Faber. Buku iki nyritakake babagan randha Jepang lan narator paruh baya, Etsuko, sing saiki manggon ing Inggris. Dheweke ditekani dening putrine Niki sawise putrine sing nomer loro mati, Keiko. Dheweke ngelingake kekancan ringkes dheweke ing Nagasaki sawise perang minangka wong enom sing wis nikah, Sachiko, sing duwe anak jenenge Mariko.[1]

Tema Carita[besut | besut sumber]

Sesambetan Ibu-anak[besut | besut sumber]

Etsuko nyalahake awake amarga anake wadon mati. Dheweke nyritakake lelakone ing Nagasaki lan hubungane Sachiko lan Mariko kanggo nyuda rasa salah lan tekan persetujuan karo jaman kepungkur.[2]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Ana akeh conto hubungan kulawarga sing sempit lan ora duwe fungsi ing novel, lan liwat sesambungan kasebut, novel nylidiki paradaban hubungan sing perlu nanging asring nantang. Salah sawijining conto penting dinamis iki yaiku antarane Sachiko lan Mariko. Sachiko asring negesake manawa tumindak dheweke disedhiyakake utamane dening pertimbangan babagan apa sing paling apik kanggo putriku, lan sanajan iku bisa uga bener, keputusan dheweke asring salah lan duweni pengaruh amarga kepinginan sing luwih egois. Contone, Sachiko ujar manawa dheweke kepengin lunga menyang Amerika karo Frank amarga urip kanggo Mariko, miturut pendapat Sachiko, bakal luwih apik ing Amerika. Nanging, Sachiko bola-bali nglalekake tanda-tanda sing jelas manawa Frank ora jujur ​​lan ora duwe tujuan nggawa dheweke menyang Amerika. Fiksasi Sachiko ing Frank lan Amerika bisa uga mentingake awake dhewe lan ngrusak.[3]

Aleran[besut | besut sumber]

Niki bali menyang omah supaya nyengkuyung marang ibune sawise kasus bunuh dirine Keiko. Etsuko isih ngrasa ditinggalake sawise bojone mati, banjur anak wadone sing nomer loro uga mati ninggalake dheweke. Omah sing wiyar katon banget saiki. Dheweke bali menyang kenangan lawas sing ora nyenengake.[4]

Perkawinan sepisanan dheweke ora bisa diterangake minangka rasa seneng. Nanging, iku ora bencana lengkap. Sanajan Jiro ora nggatekake lan ora peduli, dheweke duwe wektu sing apik. Sawijining apartemen cilik lan bocah sing bakal lair mbantu dheweke mbalekake maneh saka medeni perang lan mulai urip ing tentrem kasebut.[5]

Sawetara taun sabanjure, Etsuko tresna karo wong lanang saka Inggris. Dheweke mbuktekake duwe wani cukup kanggo ninggalake tanah air lan masa kepungkur, diwiwiti kabèh maneh. Nalika nglairake anak wadon sing nomer loro, dheweke mbujuk garwane supaya ora diwenehi jeneng Jepang. Niki kayane seneng loro mau.[5]

Urip Keiko ora kepenak banget. Sepi lan ora narik kawigatosan marang wong liya supaya dheweke ora bisa nemokake basa sing padha karo bapak tiri lan Nikki. Dheweke ditemokake ing apartemen sing disewakake ing Manchester dening tuan tanah. Visi sing digantung saka langit-langit asring nglawan Etsuko.[5]

Nalika Etsuko lan Niki lagi lungguh ing cafe, Etsuko ndeleng ana bocah wadon sing lagi dolanan. Nalika ndeleng dheweke, dheweke dikubur ing awake. Ing wektu kasebut, ing Jepang, kanca kancane Sachiko, dipandu karo wong Amerika sing jenenge Frank, pengin ngajak putri dheweke Mariko, meksa bocah kasebut tetep karo ide supaya manggon ing Amerika. Banjur Etsuko percaya manawa ana perkara sing kejam. Ing pungkasan crita, Etsuko ngerti yen dheweke ora mikir bebarengan, amarga dheweke nindakake perkara sing padha.[6]

Sudut pandang[besut | besut sumber]

Narasi novel kasebut ditulis sajrone jaman kepungkur lan dadi wong pisanan saka perspektif Etsuko. Etsuko minangka protagonis lan narator novel. Nanging, ing pirang-pirang kasus, dheweke luwih pasif lan luwih akeh dadi pemantau carita novel tinimbang dadi peserta aktif. Nanging, perspektif Etsuko dadi luwih migunani tinimbang ora mung nuduhake tumindak karakter liyane. Gesang Etsuko wis ditondoi kanthi akeh conto kerugian, transisi, trauma, lan ketidakpastian, sing kalebu karakter umume ing novel kasebut. Etsuko minangka perwakilan perjuangan karakter supaya adoh saka jaman kepungkur lan ngolah trauma sing ditinggalake saka tragedi kepungkur. Ing sisih liya, perspektif Etsuko pancen migunani kanggo menehi katrangan, lan kadhangkala menehi komentar babagan tumindak karakter liyane. Ing obrolan, Etsuko ora nuduhake asring.[2][7]

Paraga[besut | besut sumber]

Etsuko Sheringham - Etsuko Sheringham minangka protagonis crita iki. Bojone nomer loro yaiku sing manggon ing Inggris, mula dheweke setuju pindhah menyang negara liya, percaya yen Inggris minangka papan sing luwih apik kanggo bocah-bocah wadon. Pembaca ketemu dheweke, nalika dheweke dadi wanita tengah-tengah kanthi mung siji putri.

Sachiko - Sachiko minangka paraga protagonis lan kanca antagonis. Dheweke dadi ibu sing nggumunake, sing asring ora nggatekake kepentingan anake wadon lan uga bisa dadi kejam. Senadyan Sachiko tresna marang putrine, keputusan sing ditindakake dheweke ora nambah urip kanggo anake, uga ora ana kahanan emosional.

Keiko - Keiko minangka putri tuwa saka protagonis. Ora kaya adhine sing enom, Keiko yaiku Jepang sing murni; Keiko lan adhine ora adoh. Banjur, Keiko nglalu.

Niki - Niki minangka putri protagonis. Protagonis nggambarake dheweke minangka bocah sing ditresnani, lan kanthi mangkono. Niki nyoba supaya dheweke bisa ngyakinake ibune yen dheweke "ora tanggung jawab karo sedane Keiko".

Sachiko - Sachiko minangka paraga protagonis lan kanca antagonis. Dheweke dadi ibu sing nggumunake, sing asring ora nggatekake kepentingan anake wadon lan uga bisa dadi kejam. Senadyan Sachiko tresna marang putrine, keputusan sing ditindakake dheweke ora nambah urip kanggo anake, uga ora ana kahanan emosional.

Mariko - Mariko minangka putri Sachiko. Ana persamaan sing padha antara nasib Mariko lan Keiko. Ibune pengin lan pungkasane njupuk - paling ora salah sawijining - anak-anake saka Jepang.

Frank - Frank minangka prajurit Amerika sing melu hubungan katresnan karo Sachiko. Dheweke janji bakal nggawa dheweke menyang Amerika nanging tuku alkohol kanthi kabèh dhuwit sing disimpen Sachiko lan menehi

MrsFujiwara - Ibu Fujiwara minangka pemilik toko mi lan kanca cedhak ibune Etsuko.[8]

Simbol[besut | besut sumber]

Pambangunan Nagasaki[besut | besut sumber]

Mbangun infrastruktur Nagasaki nggambarake ketegangan antarane emosi sing terus-terusan lan kudu tetep optimis babagan masa depan. Nalika Etsuko lan Sachiko ndelok Nagasaki saka dhuwur ing ndhuwur gunung, dheweke menehi komentar babagan cepete kutha kasebut dibangun maneh ing taun-taun sawise bledosan bom atom. Dheweke uga ngobrol babagan kabutuhan njaga optimisme. Nanging, dinamika kasebut kontras karo penggambaran trauma novel kasebut.[9]

Patine Bocah[besut | besut sumber]

Pati saka sawetara bocah ing Nagasaki ing sawetara taun sawise perang nglambangake sifat medeni lan trauma sing terus-terusan. Ing narasi kasebut, Etsuko mratelakake babagan kasunyatan manawa akeh bocah ditemokake mati ing Nagasaki ing taun-taun sawise perang, lan pembunuh ora nate dicekel. Pati iki mbebayani beda karo stoisisme sing dienggoni warga Nagasaki, nalika umume.[10]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Kazuo Ishiguro | Biography, Books, & Facts". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-06-02.
  2. a b "GRIN - The Aspect of Memory in Kazuo Ishiguro's 'A Pale View of Hills'". www.grin.com (ing basa Jérman). Dibukak ing 2020-07-05.
  3. language, MilicaAuthor Undergraduate student of English; Literature (2014-05-22). "The analysis of memory in "A Pale View of Hills"". Anglozine (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-07-05.
  4. Ishiguro, Kazuo, 1954- (1990). A pale view of hills (1st Vintage international ed ed.). New York: Vintage Books. ISBN 0-679-72267-X. OCLC 21561983.CS1 maint: multiple names: authors list (link) CS1 dandani: tèks keluwihen (link)
  5. a b c "A Pale View of Hills". Public Store View (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-07-05.
  6. "A Pale View of Hills Summary". SuperSummary (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-07-05.
  7. "A Pale View of Hills Novel Analysis". Literary Theory and Criticism (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-07-05.
  8. "Introduction to A Pale View of Hills". web.cocc.edu. Dibukak ing 2020-07-05.
  9. Eckert, Ken. "Evasion and the Unsaid in Kazuo Ishiguro's <i>A Pale View of Hills</i>". Partial Answers: Journal of Literature and the History of Ideas (ing basa Inggris). 10 (1): 77–92. ISSN 1936-9247.
  10. Awla, Yousif; Hamad, Azad; Sharif, Azad (2019-09-01). "The Impact of Place on Personality in Kazuo Ishiguro's A Pale View of Hills: An Eco-critical Study". Cite journal requires |journal= (pitulung)