A Ghost Story

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
A Ghost Story
A Ghost Story poster.jpeg
Theatrical release poster
Disutradarani David Lowery
Diprodhuseri
  • Toby Halbrooks
  • James M. Johnston
  • Adam Donaghey
Ditulis déning David Lowery
Dibintangi
Dimusiki Daniel Hart
Sinématografi Andrew Droz Palermo
Dibesut déning David Lowery
Perusahaan
prodhuksi
  • Sailor Bear
  • Zero Trans Fat Productions
  • Ideaman Studios
  • Scared Sheetless
Dibabar déning A24
Tanggal metu
  • Januari 22, 2017 (2017-01-22) (Sundance)
  • Juli 7, 2017 (2017-07-07) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
92 menit[1]
Nagara Amérikah Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman $100,000 yuta[2]
Kalarisan $1.7 yuta[3]

A Ghost Story ya iku filem horor saka Amérikah Sarékat sing digawé ing taun 2017. Film iki diarahaké lan dianggit skénarioné déning David Lowery. Sing maragani filem iki antarané Casey Affleck, Rooney Mara, Will Oldham, Sonia Acevedo, Rob Zabrecky, lan Liz Franke. A Ghost Story diputer kaping pisan ana ing pahargyan Sundance Film Festival taun 2017.[4]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Ing sasi Juli 2016, Lowery mratélakaké ing sajeroné pawicara, yèn dhèwékè arep lunga ing Dallas, Texas kanggo nggarap proyek liyané.[5] Ing sasi November 2016 dikandhakaké manawa proyek filem wis kawiwitan kanthi panjupukan gambar umpet-umpetan ing mangsa panas kanthi ngajak para paraga antarané Rooney Mara lan Casey Affleck.[6][7] Toby Halbrooks lan James M. Johnston didhapuk minangka prodhuser utawa juru gawé sangisoré gendera perusahaan Sailor Bear,[8] bebarengan karo Adam Donaghey.[9] Prodhuksi filem iki dicakaké ing sasi Juli nganti tekan Agustus ing Dallas, Texas, sadurungé terus dirampungké ing sasi September taun 2016.[10]

Dibabar[besut | besut sumber]

Ing sasi Januari 2017, A24 tuku hak distribusi lan didum sadonya.[11]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "A Ghost Story". BBFC. Dijupuk July 7, 2017. 
  2. "Grief Hangs Around At Home In 'A Ghost Story'". NPR. July 7, 2017. 
  3. "A Ghost Story (2017)". The Numbers. Dijupuk August 19, 2017. 
  4. "2017 SUNDANCE FILM FESTIVAL: COMPETITION AND NEXT LINEUP ANNOUNCED". Sundance Film Festival. November 29, 2016. Dijupuk November 30, 2016. 
  5. Ponsoldt, James (July 25, 2016). "In Dark Trees: David Lowery on Pete's Dragon". Filmmaker Magazine. Dijupuk November 22, 2016. 
  6. Raup, Jordan (November 22, 2016). "Casey Affleck and Rooney Mara Secretly Shot a New Feature With David Lowery This Summer". The Film Stage. Dijupuk November 22, 2016. 
  7. Murthi, Vikram (November 22, 2016). "Rooney Mara and Casey Affleck Shot A Secret New Film With David Lowery". Indiewire.com. Dijupuk November 22, 2016. 
  8. Lavalee, Eric (November 29, 2016). "2017 Sundance Film Festival Predictions: Untitled David Lowery Project". IonCinema. Dijupuk November 29, 2016. 
  9. "a-ghost-story". www.sundance.org. Dijupuk 2016-12-17. 
  10. Staff, Indiewire (November 15, 2016). "Sundance Wish List: 53 Films We Hope Will Head to Park City in 2017". Indiewire.com. Dijupuk November 22, 2016. 
  11. Seetoodeh, Ramin (January 8, 2017). "Sundance: Casey Affleck’s ‘A Ghost Story’ Sells to A24 (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk January 8, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]