Česnéčka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Česnečka ing restoran ing Hrádek nad Nisou, Republik Ceko

Česnečka minangka sup papak ing masakan Ceko lan masakan Slowak sing kalebu duduh kaldu tipis, bawang putih, irisan kentang lan rempah-rempah kayata caraway, marjoram lan cumin. Gunggung papak biasane digunakake, lan biasane disajikake karo roti goreng . Bahan-bahan tambahan sing asring digunakake kalebu daging babi utawa mentega lan keju parut. Biasane disiyapake tanpa daging.

Kadang sup dikonsumsi amarga duweni potensi teoritis kanggo ngilangake utawa ngilangi gejala sing ana gandhengane karo mabuk .